Pages

4 June 2015

Makan-Makan : Teochew Chendul

Sebut betul betul.
Chendul.
Taktau mengapalah ejaannya begitu. Nak bagi nak trendy barangkali. Hihi.


Okeh. Kali ni gi makan makan Teochew Chendul  kat Quill Mall.
Cam biasa, ngan geng luncheon hari Jumaat ku yang sorang tu lah. Dak Dee.
Dia ambik kat opis, trus gi Quill Mall.
Suppose ada sorang lagi geng keja Felda nak join, tapi beliau kata ada odit pulak.

Dah lama aim nak gi makan sini.
So, ni baru dapat.
Dia kena order kat kaunter, pastu duduk lah. Atau sorang gi order, sorang gi cop tempat. Sbb tempat adalah sgt limited. Kecik je kodai dia.
Order - pastu dia bagi nombor - bawak kat meja. Nanti dia hantar lah order.

Apa yang best?

Bihun kari sedap. Dee order tu.
Dia buat ala nyonya style lah.
Me order asam laksa.
Okeh. Sedap.
Lain sket dari rasa yg kat Oldtown. Yang oldtown tu me not into sgt lah. Tak berapa suka.
Lagipun me mmg kureng sket lah asam laksa penang nih.
Tapi, ini okay lah. Ai buleh makan.
Dia bagi skali cili padi potong.
Tgk ada chinese pompuan sblh takde pulak dia bagi cili.
Oh. Mungkin dia tahu budak ni mesti kuat makan pedas. Hihi.

Pastu Dee order rojak buah.




Ah. Signature dish dia haruslah "chendul" kan.
So, ai order itu.
Sedap.
Tak manis sgt. Just nice ja.
Dee order ABC.

Agak kureng.
Better order chendul je lah kalau kat sini.
Harga okay saja lah. Taraf2 kedai dalam mall lah kan. Boleh la kalau nak merasa.

4 juta komen

sume blog citer pasal makan... saya lapaaaaa!!
hahahaha!

bihun kari adalah rare.. nampak terlioq tengok semua makanan tu..

Fuhhh..terliur dgn chendulllll tuhhhh...

hey chendulllll... hihi comey je nama. . quill mall ida tak jejak lagi padahal dekat sangat dengan opis.... huhu

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign