Pages

2 October 2014

KLIA2, Buah Naga Dan Incik Krab

Last Saturday.
Jalan2 melawat kawasan.
Hihi.
Tak pernah lagi pergi KLIA2 nih.
Jadi, mari kita pergi. Memula plan cam nak naik bas.
Tapi bila pikir buat kiraan untung rugi, better lah naik kereta.



Oh. Begini rupanya KLIA2. Hihi.
Syok kan. Siap ada mall lagik. Banyak kedai kasut. Best kot.
Tapi, parking la hazab nak membayo. Aku parking dalam sejam lebih kot. Kena RM8.80. Tapi, guna Touch N Go sahaja. Hihi.

Lps tu, dah alang2 ke KLIA, mari lah kita mencarik incik krab.
Teringin pula nak meratah ketam.
Nak masak, malas. So, ke Bagan Lalang lah kita.

Jem sket masa kat pekan Sepang tu. Tp biasa kot situ. Kat simpang trafic lite nak pergi PD tu. Pastu skali lagi jem kat kawasan kg mana tah. Orang buat jalan.

Singgah beli ni jap.
Lama tak makan. Buat air sedap!

Lps tu teruskan misi mencari incik Krab.

Yey!
3 ekor incik krab masak pedas.
Pepahat cili telur.
And sotong goreng tepung.

Kedai biasa lah - Senandung Malam.
Giler ramai orang kedai nih.
Kiterang terus makan je dalam kul 6 tu. Lps tu mmg ramai. Bila dah habis makan, jalan2 tgk kedai lain, tak ramai pun. Semua orang suka kedai nih lah.

Tapi, mmg sedap pun. Pepahat n sotong mmg kedai ni win. Aku dah try 2,3 kedai lain area situ gak. Pepahat n sotong mmg kedai ni sedap.

Meratah sotong, ketam n pepahat.
Panas. Pastu berkipas tangan halau lalat lagi. Dulu tak byk sgt lalat ni. Musim agaknya.

Jadi, begitu lah.
Keluar rumah 11.30pagi.
Smpai rumah balik - 9.30malam.

Phew...

5 juta komen

Ngajak encik bf g sana cari krab..dia ckp nnti otw balik kl lapar balik sebab jauh..hukhuk..ape maknannya, kim salam jela..hehehehe..

buah naga my pebret! :-)

mitos org kata raya haji musim lalat, kdg confuse .. mana dtgnya mitos tu dr org dulu² ...

lala tu sya salu kalau cuci rendam.. cuci rendam sampailah air jernih .. dia tak payah nak berus² cam kerang tu ... lal lg mudah nak basuh.. cuma kena pastikan pasir dah bebtl xde dan yg busuk kt buang.. salunya yg timbul² atas air tu lala yg tak elok ... tp kdg sy tgk elok jer.. amik amik kuikuikui sbb cam x semua yg timbul tu busuk / rosak.

errrr errr errrr..
owh sedap nye....
mahal x sana kak... sekali makan berapa kena?

kekda asik ke sana, ida tak pernah pergi.. andi tu asik kate jauh jauh jauhh.. eiipok kang!!!

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign