Pages

20 October 2014

Happy 10th Year of Friendship

kredit : Here

This entry specially dedicated to my friends

Mereka yg ku kenal dari alam maya.
Zaman internet baru mula nak berkembang.
Zaman internet baru dial up 1515. 
Zaman telefon bimbit yang hanya berfungsi untuk perbualan telefon dan SMS sahaja.

Kenal dari forum mesra.net.
Dari berbalas komen di forum, terus rapat, dan terus kenal di alam realiti. Virtual to reality.
Walau jarang jumpa, tapi kami tahu, kami adalah "kawan dan rakan"
Walau kadang bertelagah pendapat, kami tahu kami tetap "kawan"

Dulu kat forum memasing guna nick name kan. Dan nama tu still lekat smpai sekarang.
Dee (nama betul Linda)
Hana (Marini)
Fiza (ni mmg guna nama betul)
Mizdodol (Julie - tp panggil kak Julie dah ni)
and me - Puanstoberi.. hihi. Dak aih. Dulu ai dipanggil REEN. Gitchu...


Dulu, masa semua anak dara, kerap juga bercuti bersama. Ke Bukit Tinggi lah, ke Melaka, Cameron Highland, Penang. Paling jauh kami buat trip ke Bandung.

Mereka ni gak geng karoke ai. MyDH pun dah tahu, if nak karoke, harus dengan mereka nih.
Dulu... dulu lah.. siap main futsal sesama. Tu dulu... lama sgt dah. Zaman ku muda belia dulu. Ada gambar pun, tapi tak ku sanggup nak tampalkan kat sini.
Hihi.

Masa Hana tunang.
Turut bersama Kak Julie.
Semua wedding derang aku attend.

Dah kenapa aku kelihatan gemok dan selekeh tu. Haha.
Ni masa wedding adik Dee kat Morib.
Dan derang pun attend jugak tunang wedding aku kat Perak.
Dee n Hana tu siap jadi pengapit aku lah. Dee pengapit kat Perak. Hana pengapit kat PJ.



Kami ni memasing ada kisah tersendiri (yang biar lah kami2 je tahu).
Mungkin itu juga faktor merapatkan kami.

Sedar tak sedar dah 10 tahun kami berkawan.
Sekarang ni Hana, Fiza n Kak Julie dah beranak dua pun.
Kejap je kan. Dari zaman umur 20-an. Now ni semua memasing dah 30-an.
Uhuk. Uhuk.


Sekarang kami ada jugak jumpa2 since ada yang ofis di KL.
Esp kami bertiga.
Luncheon together.
Ni last month. Makan kat Ampang Park pastu jalan2 kat Intermark.
Me - Dee - Fiza
Tu lah. Dulu kenal kat porem pun buleh jadi kawan kan.
Sekarang ni tak boleh la simply2 begitu.
Tapi, ada juga yg kenal dari blog dah jadi member jugak kan.
Cam adik2 TTC aku.
Eh. Tetiba rindu pula dengan adik2 TTC aku tu.

*Hai adik adik... pe kabar uols...

5 juta komen

Waaah...pestime tgk gmbr kawin KekDa......huhuhu.....

p/s: Hai jugak pada KekDa!

Happy friendship forever.

Hai kekdaa baik sj idaa.. ehem. Pergi hanimun pun update blog? Ooooo schedule post eh eh...

#xsabar tunggu citer kangaroooooo

Kekda, adik2 TTC tu termasuk eyza skali tak? masuk kan? kalau x, nak majuk la.. ;)

tu dia lamanya kenal.. dr alam maya.. ke alam nyata... bertahun² kenal mcm ni mesti lg seronokkan.. dan mesrakan... bila kita nak jumpa pulak ni.. eh² hahaha.... sy pemalu

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign