Pages

7 October 2014

Hari Raya Korban 1435 [Edisi Korbankan Diet Anda]

Hai uols. Cuti lagi ke? Amboi. Amboi. Amboi. Aiols dah kerja lah. Maklum lah, nanti nak cuti panjang kata nyew. Cewah!

Meriah tak hari raya uols?
Hihi.
Aiols?
As seen on my instagram lah kenn.... macam meriah je.. macam meriah je.
Hihi.
Idok le meriah nau. Tapi meriah ngan makan.

Balik kg hari Sabtu. Biasa lah. Mmg jem. Jalan mmg tak smooth. Yg drive sure rasa macam stress kan. Sbb laju sket, dah berenti, laju.. berenti.. gitu lah. Smpai la Ipoh.
Dan mujur juga aku tak stuck sbb exciden kat Menora tu. Aku pun mmg keluar exit Ipoh Selatan tu. Tapi, time aku keluar tu jugak lah eksiden tu berlaku. Dalam 11.30 ke pukul 12 camtu kan. Phew. Mungkin ada saing2 jugak dgn kereta2 yg terlibat. Sedihnya. Al-Fatihah utk semua mangsa.

So, malam tu kat kampung kiterang buat xtvt bakar sate.
Sate daging import dari KL. Sate ayam abg aku beli sesiap kat kg. Eh. Sate daging tu sedap. Nanti aku war warkan dari mana beli. Mmg juicy je rasanya. Sate daging yg cepat abis (eh. Mmg lah. Daging 50, ayam 100. Huhu) Tapi, seyes. Mmg sedap sate daging dia.
Sebelum bako.
Lepas dah siap. Ada ikan talapia bako gak. 2 eko.
Sotong bako pun ada (tak kelihatan pulak)
Siap dengan coconut shake bagai. Abang aku lah buat.

Pastu esuk nya. Juadah biasa di hari raya lah.

Tapi, kita up dengan rendang kerang.
Actually, kiterang tak pernah buat rendang kerang nih. Ni 1st time. Tapi, buat sket je. 3kg. Sbb rendang daging pun ada. Skali tgk, sambutan menggalakkan. Jadi, dah plan raya next year nak buat rendang kerang. Nak buat 10kg pulak.


Makan sendiri2 je. Jadi, makan guna melamine je lah.
Takde nak keluar pyrex bagai.
Ya hampun. Piuk pun atas meja. Haha. 
Mak buat laksa jugak.


Lps tu balik semayang raya, ter rajin pula aku nak buat churros. Tahu churros? Ala, makan dengan cekelat tu lah. Sbb aku bawak balik mini choc fountain aku tu. Takde menda nak dicelupkan. Tu yg terpaksa jugak buat churros tu. Eh. Senang je buat churros ni. Next time buleh buat lagi. 

Ni pun takde hidang cantik bagai2.
Tak sempat. Dah depa serbu dah. Belasah je lah.
Petang tu gi ziarah jap rumah sedara. Depan rumah je pun.

Masuk rumah pertama - makan mi rebus. Ada kata pipi dah naik. Masuk rumah kedua pun kata yg sama jugak. Terus tak makan mi kari dia (ahahaha. Ekceli mmg perut dah ketat pun.. mmg tak buleh masuk dah).

Pftt..

Tak menjadi eat clean ai rupanya. (eat clean lah sangat ken....)
Nangis tepi bucu katil (ahaha.. tiru abang kawasan jual skewrt (eh, tah cemana eja nya tah) tu)





Petang. Buat salad popcorn chicken pulak. Abang aku kata buat je lah. Sbb bahan2 aku dah bawak. So, buat je lah.


Malam. Terlantar semua kekenyangan dan perut pun dah sempit. Tido pun awal. Uhhui. Tak larat dah nak makan. Memacam makanan dah masuk. 
Lepas ni tak makan nasik la seminggu.
Eh. Ye ke. Malam tadi dah makan nasik.
Muahahahah.

Oh. Sorry. Gambar spti biasa lah yer. Ulang tayang dari Instagram je. Malas nak upload dari phone. Huhu.

5 juta komen

Selamat Hari Raya kekda ;)

#idapundietkelautasyikmelantaksuptulangje HAHHAHHA

Mcm rin plak kurang mkn ns..dok kejekan ketupat aje dgn rendang..hehe

selamat hari raya kekda

su jauh sangat dah ke laut

selamat hari raya kekda .. apa buat churros .. buat sendiri .. wahh hebat8 .. salu nampak kat thesumbscafe huhuhu ... terliur8 dibuatnya cam sedappp jer...

banyaknya menu .. raya kami haru biru amir demam dengan ceri beri .. x meriah mana pun.. tp sempat jgk beraya dgn kwn².

rendang keranggg....pebret i...nanti reen buat pos kat i sket eh... ehehehhe :-P

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign