Pages

16 October 2014

Kisah PTPTN Dan Kisah UTC

Sekarang kan ramai yg dapat surat refund dari PTPTN.
Aku dapat surat tu masa balik raya haji tu ari. Surat tu dia antar ke kg. Mujo balik raya haji kan. Kut tak.. melepas. Banyak tak banyak la.. tp beratus gak la.
Rezeki jugak tu kan. Aku settled bayaran bulan September 2011. Cerita nya kat sini.


Kalau uols dah habis bayar, kut tak dpt surat, cuba la semak.. kut2 ada refund ke kan. Semak sini :

Mula aku nak anta borang tu by emel. Tp undelivered pulak. Emel penuh.
Faks pun tak lepas jugak.
Eii.. mmg nak kena cerca tau.
Bila call mmg mampuih la nak dpt bercakap dgn 'manusia' kan. Asyik mesin je.
Sudahnya aku pergi ke kaunter PTPTN kat Pudu Sentral tu. Mula igt nak ke Chase Perdana je, pastu ada kawan ingatkan ada kat KL Sentral. Tp yg dekat lagi ngan ofis aku Pudu la kan.

Pergi situ, boleh lak orang kaunter tu tak tahu menatang borang apa aku bagi tu. Dia tanya kawan dia.. mujur orang tu tahu.
Aku tanya apsal emel, faks tak boleh - dia kata emel penuh kot. Apsal tak check - emel penuh kot.. tu bukan bahagian kami. Senang kan jawapan. Aku pun kerja govt jugak wes...tp please la jgn bagi jawapan 'selamat' tu.
Aku tanya apsal lepas 3 tahun baru nak refund. Katanya baru nak semak. Tak kesah lah tu asal duit tu dapat balik ke aku.
Tu pun aku cam rasa tak pasti je borang aku sampai ke tidak.. hurm...
Tapi, orang kaunter tu mmg nice man. Tu aku puji. Dia cam sabo je layan. Siap ucap terima kasih semua.

UTC Pudu.
Ni kali kedua aku ke sini. Last year aku pergi PPZ. Naik tren. Kalau naik tren mmg tak prob. Zup, terus sampai.
Tapi, kalau naik kereta..mmg buleh naik antu oke. Dgn jalan tutup nya. Nak kena u turn sana, u turn sini. Kalau tgk dalam google maps, jarak dari ofis aku ke Pudu Sentral tu dalam 2.8km gitu sahaja. Sekali pergi, dekat nak sejam okeh baru sampai. Aje nyer gile.
Pastu dah naik tu, nak parking pun alahai... buleh pulak tmpt parking tu tak buleh buat pusingan. Kat tgkt 1 tu kalau kita terus, parking tu end kat situ. Terpaksa reverse balik okeh. Kalau ada kereta tgh naik ke parking jugak.. memang menyusahkan.
Lps tu, dengan mesin nak bayar parking tak buleh nak terima duit lah.
Eiiw... tobat lahum oke nak pergi UTC ni naik kereta dah.

Naseb baik food court dia bersih dan selesa.
Cuma tu lah.. asyik sub ke bukan orang Msia.. rasa macam pergi food court di Bandung pula.

Tu lah.. kita tggu dan lihat lah nanti, berapa bulan (atau tahun) pula dia nak bank-in kan duit tu. Kita tunggu yew...


1 juta komen:

sy baru dapat surat tu smlm kak....setelah 5 tahun sy settlekan bayaran, baru nk refund...alahai....
faks, email mmg x boleh...geram je.last2 bukak website dia, update kat situ je....

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign