Pages

30 October 2014

I Want To Touch A Cat

Ha gitew.

Eh. Sebenarnya I want to keep cat. Keep ke? Simpan? Bela? Pelihara?
Wat eva. 


Mari penyekkan muka dia..
Gewam oi!
Amboi.. seronok betul jilat bulu ye.
Taknak pandang kamera pun.
Meow.. meh tgk sini.
Malas nak layan.
Tido lagi best!
Model kucing. Hikhikhik.
Sebenarnya ni kat ofis aku je. Sempena promosi hiasan dalaman tu. Ada letak skali booth kekucing ni. Boleh adopt jugak. Tapi yg adopt tu idak la kucing berbulu lebat mahupun muka penyek tu. Kucing stray yg dah cantik comel la kan.
Kalau weekend ada pertandingan kucing. Weekend ni pun ada.

Boleh tgk FB - The Official Site of Kelab Kucing Malaysia (KKM).


Aku sebenarnya teringin nak bela sekor.
Tapi yamtuan kat rumah tu macam taknak bagi.
Pujuk pujuk pun tak lepas. Pujuk lagi, dia kata "boleh nak bela, tapi nak bagi makan ke, kalau nak bersihkan berak dia ke apa ke, dan segala berkaitan dia taknak ambik tahu. Kalau awak pergi kursus ke apa, mmg dia takkan take over kucing tu bagi makan ke apa"


See.. mmg tak bagi la sebenarnya kan.

Makanya, tengok dari jauh je la yer.. sobsss....
Meoww....

4 juta komen

reen, i pon teringin...tapi sama la...hubby i pon x keen...dia kata dia nak bela burung... huhuhu...boleh cam tu eh? burung ngan kucing mana bleh geng... hahahah :-P

kak eda peminat kucing jugak ekkk....ehehehe....comel bagaikan nak pelok2 kucing2 tu.... ;)))

wahahahahha!! demoksnyaaa cat itew.. termasuk yg pegang cat... hahaha

KekDa, kat rumah Yani sekarang ada 13 ekor kucing (anak + mak sekali)....memang best bela, boleh hilang stress dan ubat kesunyian. Tapi part nak tinggalkan masa pergi bercuti/berkursus 3-4 hari dan kemas berak kencing dia memang jadi isu.

Aritu masa Yani honeymoon 3 hari 2 malam, tak senang hati dan risau pasal makan minum 13 ekor tu. Memang ada minta tolong adik bongsu jenguk dan beri makan. Tapi tu la, harapkan orang lain tak sama macam kita jaga. Balik rumah dari honeymoon, masing2 semua serbu mengiaw macam mengadu nasib dan rindu, macam tanya korunk berdua pergi mana? Sedih hati tengok masing-masing macam melepas rindu, ikut ke sana ke sini.

Kalau nak hantar nursery/klinik/asrama kucing masa kita bercuti/ tiada kat rumah....hurm, ramai kot umat nak kena bayar..hahha...

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign