Pages

15 April 2014

Dari Wardrobe Puanstoberi : My Preloved Batik

Walau rasa cam segan sgt nak letak, tapi ku gagah jugak la letak.
Ada yg tanya, kenapa segan?
Jawapannya - sbb tak pernah dibuat nak jual baju pre-loved nih dan risau orang kata baju buruk.
Lps tu dia kata jangan la letak baju buruk.
Haish. Tak pernah terpikir dek akal ni nak letak baju buruk. Takkan la teruk sgt perangai kan nak letak baju buruk pulak. Tak smpai hati rasanya. Yang aku maksudkan buruk tu - risau orang anggap baju buruk. Takkan la nak jual baju buruk. Kot ye pun kan.

Yang nk dijual ni semua elok lagi condition, in fact, mmg tak pakai selalu. Sbb tu lah nak di jual. Akibat dari terlalu banyak beli batik setiap kali promosi kat ofis nih, maka sudah lambakan batik dalam almari. Tak tahu bila nak pakai.

Sebenarnya banyak lagi baju lain, tp mmg tak sampai hati nak jual. Bukan ber erti buruk, tp kalau dah selalu pakai, tak sedap pulak nak jual kan. So, ini je lah yg boleh di consider nak jual. 

Tapi, renyah betul nak buat preloved ni kan. 
Nak iron, nak ukur, nak buat 'studio' dia. Pergh.
Mmg tak la aku nak jual keremot2 tu. Kadang tu, aku tgk orang jual tu mmg napak lusuh, napak selalu pakai. Tu pun gamak nak jual - dgn alasan nak kosongkan almari. Apa apa lah kan.

Oke lah.  Ni lah preloved Batik saya yang di iklan kat Instagram. Tapi, Dan yang ni dah sold. Thanks to pembeli. Mmg semua rerakan yang dikenali. Huhu.

Harga : RM30 (SOLD)
Material : Batik Jacquard (sutera)

Harga : RM30 (SOLD)
Material : Batik jacquard (sutera)

Harga : RM40 (SOLD)
Material : Batik Jacquard (sutera)

Harga : RM50 (SOLD)
Material : Batik Jacquard (sutera)

Ahah! Yang ni je belum dapat di sold. Huhu. Masih available. Mungkin sbb price agak tinggi bagi pre-loved. Tp material baju ni mmg mahal. Masa beli pun mmg harga up to 200-300.

Yang ni semua saiz S. Kalau berminat just emel, nati saya bagi detail.
Harga : RM70
Material : Baju - Chiffon
Kain - Crepe (ada lining)

Harga : RM70
Material : Baju - Chiffon
Kain - Jacquard (sutera)

Semua baju ni boleh basuh cam biasa.
Tak perlu hantar dry clean.
Just rendam saja dgn air sabun - bilas - rendam dengan softener.
Or else, kalau nak basuh guna washing machine, pun boleh, tp buat mode - wool (yg tak spin kuat sgt masa last)
Baju ni semua mudah utk di iron - Insyaallah - cuma tu lah, cara basuh tu kena buat cam yg di saran kat atas tu ya.

Emel saja : idaramli2011@gmail.com. Mana yg sedia ada nombor saya, w.app or msg saja ya.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign