Pages

10 April 2014

14 Day Juicing Challenge: Beauty Edition


All About Juicing buat challenge lagi.
Kali ni Beauty Edition. Wah. Beauty katanya kan.
Tapi, tak ramai yang mahu 'beauty' cara begini. Ramai yang mahu beauty secara express. Leceh la haih nak basuh2 buah, kupas kulit, blend la , cuci juicer segala. Buah tu pun pulak dah la ada pesticide. Pastu lambat plak kesannya. Malas la.. senang lagi kalo telan supplemen. Mudah, cepat dan senang. Dah la guna bahan semulajadi, takde bahan kimia plak.
Kihkihkih..... -_-"
Oke, itu pilihan memasing la kan.
So, sapa nak join boleh register kat All About Juicing nih.

Kali ni tak lama - 2 minggu je. Start 14hb nih.
Bes tau. Sbb nati kita boleh tgk orang lain nyer cara juicing gak. Esp orang2 barat ni lah. Derang kan mmg opt for natural product ni. Pastu bila tgk derang punya buah/sayur... pergh.. geram je... segar2 betul. Ye lah kan, semua buah2 pun dari tmpt derang, mana tak segar. Kita punya dah berapa lama baru smpai tpt kita. Sbb tu orang kata buah ada 'racun'. Mueheheheh :P

Jadi, ni resepi utk minggu pertama :

Hi Ida,

Here is the shopping list + recipes for week one of this beauty style challenge. Take it to your market, get the produce and get ready to start.  Can't wait to get juicing with you!

We are going to be juicing these in order, but you don't have to.  If you want to switch a day or make your own juice, that's okay, too. Either way you decide to do it- I'm glad you're here juicing with me and the rest of the Juice Lover community.

Don't forget to stop by Instagram & Facebook to connect with me and other Juice Lovers!  I'll send you a reminder email when it gets closer to 4/14.

THE SHOPPING LIST FOR WEEK ONE

Bunch of romaine lettuce {kalau tak tahu apakah menda ni, google imej - dia cam salad la - kalau nak senang carik, g kat JJ - bahagian salad tu - sure ada}
Bunch of kale {Kale susah nak jumpa kat Malaysia - kalau ada pun sgt mahal - RM80/kg, jadi yg paling dekat benefitnya macam Kale is spinach - bayam. Jadi, kita tukar kepada Bayam ya}
2 red bell peppers {capsicum a.k.a cili benggala - kat JJ ada yg manis - yg boleh terus makan gitu je - amik yang tu pun boleh }
3 cucumbers
2 apples
2 limes
Ginger root
Bunch of broccoli
2 tomatoes
4 parsnips {yang ni kalau google imej - dia cam lobak putih tu - tapi, bukan yang tu rasanya, tak tahu la ada ke tak mendalah ni kat sini. Kalau tgk, dia boleh ganti dengan turnip - yg ni kalau tak silap aku, kat tesco aku pernah nampak}
10 long carrots
2 grapefruits {aku tak suka buah ni. Masam - pastu pahit - dia cam rasa buah limau bali tu - tapi lagi pahit.. eiiww.. tapi byk khasiat nih}
1 mango
1 orange
Bunch of red grapes
1 cup of blueberries
1 lemon
8 celery stalks

*p/s : Aku banyak mention Jusco (AEON) utk carik barang2 ni kan. Yer, kat Jusco mmg banyak healthy food. In fact, kalau nak carik organic food mmg kat Jusco boleh carik. Other, kalau duduk area KL, boleh pergi Jaya Grocer - pun byk sayur2 atau organic food nih. Jadi, kalau nak carik pergi lah Jusco. Aku pun selalu beli carrot, tomato kat Jusco, sbb tahan lama n carrot dia pun manis compared to beli kat pasar biasa. Cepat lemau dan tak sedap carrot dia.

THE JUICE RECIPES FOR WEEK ONE

DAY 1: Looker Limeade serves 2 cups

1 cup of kale
1 cucumber
1 apple, cored
1 lime, peel ok
½ inch of ginger
½ cup of chopped broccoli

A well-rounded cocktail of nutrients for hydration, cleansing and nourishing your skin and bones.

DAY 2: Red Beauty Juice serves 2 cups

2 red bell peppers
4 carrots
1 tomato

Fantastic for healthy skin and a glowing complexion.  It's rich in vitamin A, C, and silicon. 

DAY 3: Tighten Up Tonic  serves 2 cups

1 cucumber
1 lemon, peeled
1 inch of ginger root
2 cups of romaine lettuce, chopped
1 apple, cored

Slim your tummy + reduce puffiness with this combo.

DAY 4:  Satin Skin Soother serves 2 cups

4 parsnips
6 carrots

If the parsnip taste is too strong for you, add 1 apple.  Great for promoting glowing, smooth skin.

DAY 5:  Allure Punch serves 2 cups

2 grapefruits
1 mango
1 orange

A great way to start your day. The high amount of vitamin C in this juice helps to form collagen. Hair follicles require collagen to stay healthy and for optimum growth.

DAY 6:  Antioxidant Ace serves 2 cups

1 cup of purple grapes
1 cup of blueberries (strawberries ok)
1 lemon, peeled
4 celery stalks
Tiny slice of ginger

Full of anti-oxidants and anti-inflammatory produce, this is a great anti aging juice.

DAY 7:  Good Looker Tonic  serves 2 cups

1 tomato
1 cucumber
½ lime, peel ok
4 celery stalks

Cleanse your system + help your body balance sodium + shrink a bloated belly with this tonic.

1 juta komen:

nak try r... hehehhe semoga beroleh kekuatan..
ehh akak.. dr aritu terfikir nk tny.. akak selalu minum jus.. sblm or masa mkn or lepas makan??
klu time ari keje.. akak minum malam je ke???

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign