Pages

11 May 2015

Ke Johor Kita

Ini kejadian seminggu selepas balik dari umrah.
Bos suh pi JB. Ada majlis persaraan staff caw. Johor.
So, Ida, sila pergi wakil HR (wakil HR tu kira wakil Pengurusan lah).
Baik boss. 
Ye lah, ini mmg tugas kami. Mmg biasanya, sekiranya dijemput oleh pihak cawangan, kami akan pergi.

Aku dah pergi Terengganu. Pergi Kedah. Pergi Kuantan. Pergi Perak. Dan kali ni Johor.
Semua balik hari. Terengganu n Kedah tu naik flight lah. Aje giler nak gi naik kereta day trip plak tempat jauh kemahin tu kan.

Dan biasanya kami sendiri akan menyampaikan cenderamata dari pihak pengurusan pada pesara tu. Jadi, usah la kata cakap cakap belakang kata itu ini okeh. Kalau Pengarah tak busy, Pengarah sendiri akan pergi sekali.

So, kali ni ke JB.
Bos kata balik hari. Ingat naik fligt - okey boss.
Sekali - naik kereta. 
Maigaddddd.... JB kot. Pening nih. Acena nih.
Ye lah. Ye lah. Balik hari lah.
Rupanya takde la rasa jauh sgt pun JB ni kan.
Naik CRV kot. Mmg la rasa seleso dan tak rasa pun perjalanan.
Cuba kalau naik WAJA. Tu ari ke Kuantan naik Waja. Rasa kematu jap bontot ai. Haha.

Bertolak kul 8pg camtu, dalam kul 11 lebih dah sampai.
Sempat makan kacang pool kat Angsana jap.
1st time ai makan kacang pool uols. Ai pun tak tahu cemana rasa sebenar dia. Tapi, yang ini okay. Ai buleh je telan. Kenyang.



Pastu baru ke Pacific Hotel. Majlis tu kat sana.
Majlis start 12.30pm.
Macam biasa lah. 
Speech wakil pengurusan (HQ). 


Mujur takde pantun kalau ada sumur di ladang.
Haha.
Speech pengarah cawangan.
Speech pesara.
Penyerahan cenderamata.

Tayangan video.
Dan.
Makan.


Not bad gak makanan kat hotel nih.
Byk choice gak untuk lunch.
With staff Caw. Johor. Happening depa ni sbb tak ramai.
Dah tu lps makan, balik KL.
Hwa hwa hwa.
Dah rasa macam pergi kenduri kawen plak.
Makan, lps tu balik.
1st time ai outstation pakai jubah, pakai socks, pakai kasut bertutup.
Terus duk tanya myDH "ada macam Prof Muhaya tak?"
Terus dia menyampah nak layan.
Hahahaha.

Ye lah. Begitu lah.
Sbb rasa eh, tak jauh pun JB ni rupanya, terus rasa nak pergi ke JB.
Lagipun dah lama dah tak pergi bercuti.
MyDH kata "dah lama kita tak tido hotel nih"
Ye ke?? Kan bulan 1 pergi Sarawak ke tu ari. Pastu hotel kat Mekah n Madinah tak kira eh? 2 minggu tu. Haha.

Tapi, mmg kami tak pernah gi bercuti kat Johor pun.
Dulu dgn keta lama pun tak pernah lepas ke Johor.
Aku  lak asyik la outstation je ke Johor ni. Nak cuti santai honeymoon bagai, tak pernah.
So, next station  - Johor Bahru :P

4 juta komen

Bestnya..rin pun jrg skli pgi jb wak...pnh pegi dulu2 sbb ikut hubs g keje kt singapore

amboiii..sakan sungguh..sue kalau ke rumah mertua kt JB, mmg kematu muntut ni..maklumlah, iolls naik kete buatan mesia je pun..hehehehe

(lamanya x singgah blog kekda ni..huhuhu..update belog sendiri pun jarang2 dah skang)

suriaqistina.blogspot.com

best gak tu jenjalan ke jb heehe.. pulau plak la kekda :)

kacang pool femes...tak kabo turun JB..

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign