Pages

24 December 2013

Retreat Pengukuhan Admin & HR

3 hari berkampung kat Shah Alam sanun.
Secara khususnya di Grand Bluewave Hotel.
Retreat kekdahnya.
Lama kot kami2 admin tak ber-treat. Last tahun 2007.
Aku pun masih 'hijau' masa tu.
Eh. Skrg pun hijau jugak lagi.
Baru je nak masuk 10 tahun kerja kat sini bulan 2 tahun hadapan.
Masih hijau la kan. Hihi.

So, takde apa nak cerita la sgt.
Biasa arr, retreat kan.
Yg bes jumpa kawan2 lama. Kawan2 cawangan yang biasanya cakap on d phone je.
Tapi, aku selalu gak la ke cawangan, so, kenal2 jugak la derang ni.

1st day dah kena bagi talk.
Alah, bukan la taklimat ke apa kan.
Just briefing segala kerja kita buat. Refresh la lebih kurang. Supaya EO cawangan ni buleh alert semula segala prosedur.
Me myself on Perjawatan, Personnel, Tatatertib n Pasca Perkhidmatan. Lelain tu, klik lain lah yg brief.

Malam akhir ada bbq. Yang wajib adalah - Kambing BBQ lah.
Akibat nya - rasa cam kedemaman. Adeh. Bukan makan byk pun. Sehiris 2 je pun. Selalu oke ja.
Aku pun tak tahu la.
Sebab kambing ke. Atau sebab ber aircond je 3 hari 2 malam tu kan.
Tak keluar langsung dari area hotel.
Eh. Tipu, ada kuar jap time break petang.
Gi beli tudung kat Sincerelybyus Shawl (SBU). Tu nanti aku cerita lain entry.

Jadi, meh tgk gmbr2 sket ya.
Antara gmbr ngan rerakan dari cawangan :)


Ni ex-osmet masa bujang dulu.
Skrg dia kat caw. Penang.

Presenter yang kelam kelibut

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign