Pages

2 December 2013

Catching Fire dan Mockingjay

Settled!
Yang nak tgk2 sgt tu.

How?
Tak berapa nak 'kick' sgt lah.

MyDH pun kata tak berapa menyengat.
Ye lah, satu sbb ending dia macam tergantung. Satu lagi sbb ini cerita tengah2. Kira yg 1st tu hari best sbb cerita permulaan. Nanti yg no. 3 yg akhir plak. So, no 2 ni macam penghubung cerita lah.


Jadi, tunggu la 2 tahun lagi nak tengok yang ketiga - Mockingjay.

Ini best sket la sbb nati Katniss balik kg dia (District 12) yang dah musnah. Lps tu derang lawan presiden Snow. Ending? Katniss pilih Peta ke Gale? Haha. Tunggu la movie tu atau pun beli lah trilogy dia. Aku pun sanggup beli dan baca masa aku MC sebulan tu hari.

Kalau novel lagi bes sebenarnya. Tapi manakan nak di sumbat semua cerita tu dalam masa 2 jam kan. Ni pun dah terlebih 2 jam sket. Dalam novel dia ada panjang sket citer dalam arena tu. Ni kejap je, eh.. Katniss dah tak sedar dah. Olooo.....



All pic credit google.

Sedikit info berkenaan Mockingjay :

The Story of the Mockingjay
In Suzanne Collins’ book, The Hunger Games, the mockingjay bird is the evolutionary result of a failed government breeding experiment. The evil government of Panem first created the jabberjay to spy on enemies and rebels of the Capitol, as they could memorize and repeat entire human conversations. However, once the rebels realized their conversations were being transmitted, they used the jabberjays against the Capitol, sending back false information. The government then abandoned the birds to die off in the wild.

But, in an example of extraordinary wildlife almost never doing what we expect, male jabberjays bred with female mockingbirds, giving birth to the mockingjay, which could repeat both human melodies and birdsong and were thus better able to protect themselves (and the rebels of Panem) in the wild. The inability of the government to control these animals made them an inspiration and a symbol for the rebel cause.

Though the mockingjay is not a real species, the fascinating trait of mimicry is very real in the wild, as seen in the mockingbird and other animals.

The Breakdown: Mockingbird vs. Mockingjay
Mockingjay - Fictional – It can repeat both human melodies and birdsong and plays a symbolic and thematic role in The Hunger Games.
Mockingbird - Real – It can mimic a variety of noises such as car alarms, cats, crickets, etc.


kredit article : http://blog.nwf.org/2012/03/is-the-mockingjay-from-the-hunger-games-real/

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign