Pages

17 December 2015

#puanstoberisuka : Order Cheese Tart

Aiyoh... susah betei lah nak carik orang yg buat cheese tart.
Bukan susah apa. Ada tu ada.
Tapi, begitu begini pula cerita nya.

Sebenarnya, mmg dah ada member yg buat menda2 camni.
Tapi tu lah.. dia keja PWTC. Pastu masa nak order tart ni, dia sebok ngan PAU. Jadi, tak boleh order kat dia.
Kut tak mmg order kat dia je lah.
Dah la sedap. Fruit tart dia, mmg ai bagi 5 bintang.
Dulu pernah ada buat entry pun [link : creampuff]

So, ai terpaksa lah guna kuasa Pamoga hashtag #sayajual.
Haiyoh..not easy man..not easy..
Ada yg nampak cun dah cheese tart dia (ai nak fruit cheese tart sebenarnya), tapi nun jauh kat Kedah la, Pahang la, Shah Alam la.

Lagi satu, yg jadi susah bila ai nak menda ni pagi. Awal pagi.
Sbb ai nak bawa pula ke tempat lain. Tak ramai yg bole commit awal pagi nak deliver.
Ada yg kata boleh deliver terus ke tempat ai nak bagi tu, tapi minta nama penerima pula.
Oh. Cannot lah. Ai bukan nak bagi pada seorang je. Ai nak bagi reramai.
In fact, ai pun tak tahu nak bagi nama siapa. Kang buat nya orang tu takde ke apa ke. Cemna kan.
So, terpaksa lah cancel yg ni.
Carik lagi. Ai macam dah fedap dah mulanya. 
Rasa cam nak bagi karipap sardin je lah kalau camni. Haha.

Tapi, dah namanya hajat kan. Allah permudahkan lah juga.
Nasib jumpa satu.
Deal ngan dia. Dia kata boleh buat delivery pagi.
Ai tak kesah pun kalau orang tak hantar smpai ke rumah.
Cukup kalau ai boleh pick up dkt kawasan2 rumah.
So, yang bakers ni boleh. Katanya dia boleh hantar area Giant BC.
Just nice. Dan boleh commit untuk hantar dalam pukul 9 pagi.
Lega giler.
Closed deal je terus bayar.

Pagi tu tunggu je lah kat tmpat yg di deal.
Ai rasa bakers ni fulltime housewife kot.


Best.
Memuaskan hati. Harga pun reasonable.
Terima kasih Azwa sbb sudi terima tempahan and hantar awal pagi.
Alhamdulillah. Lepas hajat nak sedekah kat orang hari Jumaat tu.
Jadi, ai bagi hashtag #puanstoberisuka.
Boleh carik IG adik ni @sugarbakes [websta : link]


1 juta komen:

yummeh! terus rasa nak makan cheese tart hari ni...hehehhe

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign