Pages

28 December 2015

Rileks Rileks Cuti 4 Hari

Uols buat apa cuti free 4 hari tu ari?
Mesti pergi jalan jalan sana sini kan.
Best lah weh.
Weols duk rumah sajork.
Eh. Ada la keluar2. Tapi dedekat je.
Kami kalau dapat elak, memang elak la nak cuti cuti waktu cuti berkepit2 ni.
Boleh pitam woh!

Hari Khamis tu gi Sogo.
Sogo tak buka lagi kami dah sampai.
Eh. Bukan Sogo buka kul 9.30 ke? Haha. Sesuka je kan.
Kul 9.45 dah sampai. Parking pastu kena menunggu lif buka.
Dia tak buka lif selagi tak pukul 10pagi.

Sogo ni kalau ada benda nak beli baru pergi.
Nama nak pergi sesaja memang tak la. Orang penuh sokmo sini.
Tu yg gi subuh sapeei tu.
Nak beli perfume. Oleh kerana tahun ni takdak travel memana utk beli perfume, jadi kena gak la beli kat Sogo. Kat Langkawi tu ari pun cam mahai ja. Better beli kat Sogo. Lagipun akhir tahun biasanya byk sale utk perfume.

Tak tahu nak beli perfume apa sbb aku mmg tak suka repeat beli perfume yg sama. Tak suka bau sama je sepanjang zaman.
Dan aku suka bau yg more tu fruity2 gitu. Tak suka ah bau bunga2 tu. Feminin sgt tu. Suka cam ala ala sporty gitu.
Ingat nak beli DKNY yang apple tu. Sbb dulu pernah pakai kaler merah tu. Tapi, set dia ada lotion sekali. I dun want. Sbb aku tak pakai pun losyen tu. Biasanya berakhir dengan expired lalu terbuang. Kalau nak beli sebijik dia je, cam rugi plak.

So, cari cari lagi. Tertarik dengan Bvlgari. Dulu pernah pakai yang omnia-amethyst. MyDH bagi hadiah birthday. Okay gak la. Pastu dia cam byk pilihan set dia. Ada yg 2 perfume sama jenis tapi satu kecik satu besar. Ada yg 2 perfume lelain jenis. Ada yg dengan losyen. So, pilih je lah. Aku amik set yg ada 2 perfume, tapi lelain jenis. Okay lah. Satu tu buleh bawak travel sbb dia tak bulky sgt.

Masa carik perfume ni nyampah juga dengan SA ni kan. Ada yg bagus. Bagi try apa seme. Gi la dekat Polo punya perfume. SA dia cina. Pastu tgk2 kita ni cam tak mampu pakai perfume dia tu. Siap tanya u biasa pakai perfume apa? Oh. Tak pe lah. Kang kalau cakap I biasa beli perfume kat oversea or kat airport ja kang lagi kau menyampah kan. In fact aku pernah beli Polo kat airport pun. Memang dah tau kat epot nun lagi murah kan. Dah la. Tak yah nak berlagak sgt ya. Senang aku beli kat Bvlgari tu. SA dia pun baik ja.

Pastu naik atas jap. Makan popia crispy. Tingin plak. Pastu pi beli something lagi. Then balik. Awai dah balik. Dalam kul 12. Yang best adalah dapat parking free noks.

Then dari Sogo terus ke wedding kat Rawang. Anak officemate kawen. Sampai sana orang pun tak berapa ramai lagi. Best juga sampai awal ni. Lauk pun nampak kemas je lagi. Best best.

Hari Jumaat.
Ada urusan di Chow Kit. Selain nak gi beli buah, settlekan yang wajib utk tahun ni.
Alhamdulillah.. lega rasa dah settle kan urusan ni.
Eh. Dah musim buah mata kucing skrg. 
Banyak. Manis manis lak tu. Aku beli sekilo tapi makan sket2 ja.
Kalau ikut hati mmg aku bule hadap sekilo tu, tapi beragak sket ya.

Hari Sabtu.
Lepak rumah. Memang tak jejak kaki ke tanah langsung. Huhu.
MyDH je keluar. Dia nak bayar bil tepon dia. Pastu kirim je lah barang kat dia.

Hari Ahad.
Gi pasar tani ja. Nak carik kepala ikan. Macam best plak nak buat sup kepala ikan.
Pastu balik rumah. Lepak lepak. Masak.

Itu je lah cerita cerita cuti 4 hari.
Cam bosan.
Tapi best wo.. lepak2 rumah ja.
Makan tido..makan tido.
Pastu lipat baju sebeban yang dah basuh lepas balik dari Langkawi tu hari. 
Phew.
Oh. This week 3 hari lagi cuti.
Yey!

1 juta komen:

dalam tak gi memanan tu, panjang gak entry ni...ihiks :-P

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign