Pages

27 November 2014

#puanstoberisuka : Cupcake Sedap

Puanstoberi suka uols belum tentu suka.
Uols suka puanstoberi belum tentu suka.

Cewah. Tetiba ada tagline gitew. Mengada lah sangat.

Oke. Meh nak sharing sesuatu yang best.

Cantik tak??
Bukan saja cantik, malahan sedap juga.
Bak perumpaan cantik di luar, cantik di dalam.
Begitu lah.

Ni I order dengan cikkiah.
Hihi. Entah la apa nama sebenar dia ni.
Tapi, kat IG namanya cikkiah.
I jumpa dia masa nak pick up cupcake ni pun I cakap "cikkiah eh?" 
Huhu.

Ni IG beliau [link : cikkiah]

Beliau dok di Jakarta (if tak silap), tp kalau dia balik Msia - dia buat lah bakesales.
Maka, ramai lah berduyun meng-order termasuk lah I. Hihi.

Sebenarnya I dikenalkan cupcake ni oleh adik comel I, si Marliza. Pastu I rasa mmg sedap lah. Tu yg ternanti nanti bila lah boleh order. I terus follow IG cikkiah. Then, bila dia up kata dia ada buat bakesales and pick up point kt KLCC, terus 2 boxes I order. Ha.. macam pucuk di cita ulam mendatang gitu. Kan KLCC tu jaraknya dari ofis I sekangkang kucing je. Selalu kan pick up kat Bandar Utama la, Bangsar la apa lah. Eh, mmg idak la myDH nak pergi area2 macam tu kan. Ni senang. Balik ofis terus I pick up :)

Apa yg buat ianya berbeza.
Cikkiah namakan setiap cupcake dia macam nama kuih. And the best part is - mmg ada rasa cam kuih2 tu. Lps tu tak manis sgt. Sesuai pada orang tak berapa suka manis2.
Oke, dia ada 
*Onde-onde : Most favourite rasanya. Ramai betul yg suka includes my husband. Dia suruh order 1box onde onde ni je. Tapi tak dapek lah dah agaknya. Kan cikkiah.
*ABC : Pun sedap. Once u taste, mmg rasa cam makan ABC. Takde la rasa berais, tp kita tahu, oh, rasa cam ABC lah. Ha gitu.. 
*Bom bijan : Macam kuih bom.
*Tepung Pelita : Ada sedikit rasa cam santan kuih tepung pelita tu.
*Apam Balik : Pun ada kekacang macam apam balik
*Alpukat : Oke ni rasa avocado

Ni gmbr jarak dekat. Kredit to IG Cikkiah [link : Cikkiah]
Tu hari I beli 2 boxes. 1 box ada 6 ketul dan berharga RM30.
Worth dengan nilai tu. Serius.

So, I bagi hashtag #puanstoberisuka !

3 juta komen

ni yg rs nk order trytaste jugak ni..lain kali akak nk order...roger2 eh..nk tumpang..klcc dgn wangsa maju pn xjauh sgt aih..hehehe...

macam sedap je.. kreatif betul buat cupcake rasa kuih melayu kan.. baik makan ni dari beli donat epal besar kan..membantu menjana ekonomi orang islam.. ;-)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign