Pages

5 June 2014

Dapur : Bi-Fold Door & Anti-Slip Mat

Lepas satu, satu.
Begitu lah bila dah ada kediaman sendiri kan.
Ada saja nak di godek.

Now ni, dah nak carik bi-fold door pulak.
Bukan nak letak kat bilik air.
Tapi, nak letak kat dapur.
Ada masalah sket la pintu dapur yg nak keluar ke yard tu.
Tahu sahaja lah rumah atas rumah orang dan bawah lantai orang ni kan.
Sempit sekangkang semut.
Pulak tu ku longgok semua kat yard.
Situ lah washing machine, situ lah dapur gas.
Konon cam buat wet kichen lah situ kan.
Padahal. Nak keluar masuk susah.
Mak aku dah komplen. Bila nak masak tu, macam masak blkg pintu pulak. Pfttt.
Ustaz Kazim kata kalau mak duk ngan kita, jangan susah kan mak.
Jadi, ada lah alasan.
Muehehehe :P

Walau mak datang sekali sekala.
Muehehe.

Banyak yang lawa lawa pulak bi fold door nih.
Buleh tgk kat web http://www.reliancehome.com.my/

Kat Onitek ni pun bes bes jugak.

Kalau dapat buat camni pun bes.
Tapi, sure ribu riban pulak harga.
Hanging door nama nya.

Nanti lah. Nak pergi survey.
Bi-fold ni tak la mahal sgt.
Cuma, dari segi safety mmg la kurang kan.
Takpe. Dah ada grill sampai atas kat luar yard tu.

Macam cantik.
Ni kalau nak tukar pintu bilik air pun bes jugak nih.
Ni nak reno ni kena deposit pulak kt mgt. Pfttttt.........

Selain pintu tu, aku tgh nak carik pvc foam non-slip / anti-slip mat ni jugak.

Huhu. Jenuh aku google apa ke benda la nama tikar tu.
Pvc foam rupanya.
Mmg aku guna utk lapik lantai dapur umah aku.
Now dah 2 tahun. Kena tukar.
Dapur kecil, guna je lah lapik ni kan. Huhu.
Convenience jugak mat ni sbb dia buleh cuci.

2 juta komen

owhh sy pun baru tau nama pintu ni hahaha .. bi fold door yer... asal nak gugel sy tulis pintu bilik air banyaklah keluar pict ni ...

pvc form tu letak kat bilik air pun hokey.. saya suka letak kat bawah singki kat dapur tu .. tidaklah licinkan nak pijak kalau air jatuh...

igt nk pasang pintu bi-fold..tapi mahai juga hergenye..hihih

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign