Pages

18 June 2014

#puanstoberisuka : Lamb Grill & Coconut Shake

Lamb Grill.
Sedap (pada tekak aku lah. Lain orang, lain perasa nya kan).
Nanti bebila mesti repeat.
Aku pergi last Saturday.

Lokasi nya jalan Gombak (eh, betul ke jalan Gombak) hala ke hway Kuantan/UIA.
Yang ada Petronas n Shell tu (ada McD n Starbuck gak).
Tapi entah cemna aku terbengong jap, aku rasa cam kat jalan MRR2 arah Kuantan.
Kat situ kan ada jugak Petronas.
Tpi situ Shell, pastu Petronas kalau tak silap. Bukan dedua ada di tmpt yang sama.

Bukan situ. Dah terpegi situ. Situ yang ada skumvit n steamboat Rahman Place tu. Itu Taman Melati.
Satu hal kena masuk balik arah Gombak, U-Turn. Mesti myDH hamukan, tp dia diam je. Muehehe. Sori lah bang, binik mu teringin plak nak makan western.

Nama kedai Western Hard Rockers Burger n Grill Cafe.
Dia bukan kedai besar pun. Gerai je. Nak kata tepi jalan pun tidak lah. 
Kalau bebetul tepi jalan, aku pun berkira kira gak la kalau nak makan.
Eh. Bukan la mengada. Tapi, urmmm.. takpe lah. Lupakan pasal tu.

Aku makan yg atas tu lah. Lamb Grill. RM14 kalau tak silap.
MyDH chicken grill ke chicken chop. Berapa ringgit. Lupa.

Tapi, sedap. Portion mmg just nice (utk aku lah). Pastu sos sedap. Fries pun oke. Coleslow pun not bad.
Ailoike.
#puanstoberisuka.
Boleh pergi lagi.

Satu lagi.
Coconut Shake.

Gambar CS nya takde. Gmbr gerai dia je ada.
Jenuh nak carik yg best kalo kat KL. Ada lah. Tp melarat entah mana. Kang hamukan myDH pulak nak carik2. Kuasa.
Tpi, ni oke lah. Tak la jauh sgt dari rumah.

Dekat area belakang Giant Batu Caves.
Nak kata sebijik macam rasa yg Melaka punya tu, takde la.
Tapi, not bad. Oke. Boleh minum.
Tu hari beli kat area rumah - tak best. Orang nak buat, dia nak buat. Pastu tak sedap. Pastu lembap. Eh. Tulis camni macam orang kufur nikmat pulak. Haha.

Oke lah.
Esok weols g Melaka. Sampai hari Ahad. Ada family day kat sanun.
Yey. Boleh gi makan CS. Carik kuih keria. Tweheheheh.

#edit :
Aku buat orang confius pulak bagi landmark kedai western ni kan. Huhu.
Oke. Dia bukan Shell yang ada Skumvit tu. Itu Taman Melati.
Kedai western ni, kalau kita dari Gombak/Batu Caves, kena amik laluan arah ke Kuantan/UIA. Jalan tu pun still namanya MRR2.
Kalau dalam google map, buleh nampak Shell, MC Donald (dia tulis Mc Donalds Jalan Karak Drive Thru,) dan sebelahnya ada Petronas. 

2 juta komen

Assalam kak..jadinya kdai western tu blah ke kuantan ker belah sukhumvit..i olss keliru

kita pon selalu g beli coconut shake kat situ. heheeh

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign