Pages

19 June 2014

Movie : Now You See Me


Smlm tgk movie Now You See Me kat Fox. Layan smpai kul 1pagi. MyDH tak eager pun nak bola smlm. Takpe lah. Boleh la layan jap.
Tgk kat Wiki citer ni tahun 2013. Baru lagi lah.
Citer pasal ahli silap mata.
Best la. Sbb citer macam suruh berpikir.
Aku suka je citer camni.
Sains fiksyen ke apa orang kata tu kan.

Lepas tu kan, tetiba aku cam teringat, mana la pergi MH370.
Sbb cerita silap mata kan. 
Lebih 100 hari dah.
Hilang langsung. Tanpa berita.
Sedihnya.
Kadang terbayang, kalau kita dalam flite tu kan. Cemana la agaknya.
Kalau bukan kita dalam tu pun, sedara kita ke, family kita ke.
Isk.
Mana la derang pergi.
Apa lah nasibnya. (ramai kata dah mati. Tapi.. entah)

Dulu, ikut gak la cerita2 dia.
Pastu bila ada timbul memacam versi, masuk hal politik semua terus rasa cam ah... malas nak follow. Takpelah, kita doakan saja, walau apa terjadi pada mangsa, biarlah semuanya baik baik sahaja.
Kita pun tak tahu, apa yg tersirat. Hanya Allah Yang Maha Mengetahui.
Buruk utk kita, mungkin ada baiknya kemudian hari.

Oke, berbalik pada movie Now You See Me.
Kalau citer omputih ni, kalau tak tunjuk derang hebat, mmg tak sah la kan.
Kereta pun, semua yg memahal terbalik terbako. Ce citer kita.
Pastu myDH kata 'ye lah, tgk la citer kita, ada ke citer Hantu Dalam Botol Kicap'
(T______T)
Bang, teruk sungguh perbandingan tu.
Bukan je bagai langit dan bumi dah tu.

Jauh. Sangat jauh nak dibandingkan dgn produk kita. 
Cerita kita simple - lps tu claim ada pengajaran. Jenis yg ah, takyah susah2 nak pikir, org datang tgk movie nak tenangkan pikiran, hiburan, buat pe nak pikir2 kan. 
Betul lah tu. Tapi, jgn la buat simple nau. Smpai orang terus malas nak pergi tgk.

Tapi best citer ni.
Aku suka.
Dan suka magician yang ni.


p/s : Nak beli tiket Transformer - dah nak booking - tunggu TAC kemain lama. Bongok Maybank nih.  Pffftttt...Nanti penuh dah. Orang nak pergi sebelum puasa.

2 juta komen

aha...
cite ni kwn opis ade sajes suruh tgk.. berkobar2 ni nk tgk... main je.. baru berapa minit.. ai is belayar... hahahaahah jd x repeat lg tgk cite ni...

sy pon x follow dh mh370... sbb byk sgt merepek lelama tu... uhuhuhuhu

Betul kan, lepas da macam2 versi #mh370 keluar, rasa macam malas nak ambik tahu, cuma teruskan berdoa moga dijumpai.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign