Pages

2 May 2014

Cerita Ceriti Facebook

Aku busy sebenarnya. Nanti aku cerita lah apa yg aku busy kan. Apa salahnya kan.
Lain orang, lain pengalamannya. Kita sesama kongsi pasal kerja sesket. Nati orang tidak la kata begitu, kata begini kan. Aku tahu... ramai je budak ofis baca ni. Jadi, mudah nak bagi pencerahan kat sini. Gitew (eh. tolong war war kan url name dah tukar ni. Rugi ai kehilangan pembaca setia tawww.... muahahaha )


Tapi, dalam busy tu kadang2 carik la bahan utk me-release tension.
Oke. Aku dah lama tak bukak FB guna desktop view.
Dengan kata lain tak bukak kat PC la. Alah. Cakap terus terang kan senang.

Lain macam dah yer. Tak reti aku.
Kat myS2 mmg aku tak update. 
Sbb kat mynote aku update dia jadik cam tak bes.

Tapi, tu hari saja la aku nak clear kan apa2 yg patut kat FB aku tu.
Cam grup2 yg dah lama tak aktif. Delete. Leave grup semua kan.
Pastu tgk friend req - hurm. Mmg ramai. Sbb aku tak approved. Makan tahun kot aku tak approved.
Kenapa tak approved? Sombong sangat?
Aloh. Takkan tak approved pun diklasifikasikan sebagai sombong.
Ate' kalo kawan opis ni, hehari kita jumpa, tanya je kabo terus.
Lagi satu, kome pun baca blog ni kan. IG lagi. Ate' cukup le tew. Banyak2 beno kang menyampah pulak. 


Ada IG tu pun dah cukup. IG aku public. Takyah nak mintak approved. Follow je terus. Atau baca blog pun buleh.
Kadang sama je apa aku update tu.
Kat IG ada gmbr juice - aku terus share kat FB gak - sat g kang citer gak kat blog.
Dari itu, takyah la bebanyak friend kan.
Gitu.

Tapi, ada gak kawan bukan opis pun aku tak approved.
Cam kawan UiTM/ sekolah. Ni bukan apa. Tu ari aku pernah approved. Lps tu org tu tak aktif. Lps tu aku pun cam tak la rapat sgt. Jadi, ah, takyah lah. Takpe lah kalau tak tau pun kisah peribadi hidup dia. 
Jadi, mana yg takat 'hai' atau senyum masa selisih bahu masa blaja dulu tu, aku tak approved pun lagi.
Rasa cam.. nati2 lah. 

Lps tu ada masa sket, aku buat perangai stalk orang. Haha.
Aaa.. bukan stalk ex-bf oke. Ex aku suma pun ada list of friend. Cea gitew... kan aku dgn mereka berpisah secara baik dan terus menjadi kawan. Bebila minta pertolongan pun buleh. Kami profesional. Muahahaha. Giler.

Lps tu tgk suggestion utk friend tu. Friend of friend (FoF). Yg bukan friend aku sgt kan. Tapi kenal. Terus cam oo.. kawen gak derang ni rupanya. Sbb dulu last aku tahu derang kawan masa belajar. Hahaha. Lagi cam perangai #villagepeople kata dek Faizdickie (ni hanya orang yg follow IG dak faiz ni je mengerti ya. Haha. Skrg dia dah ada IG baru. IG lama kena block dek team IG gak. Agaknya byk orang report. Ah. Orang berlawak gitu laju nak report. Banyak lagi IG yg menyakitkan mata. Aku suka gak tgk IG faiz ni. Kadang2 terkena batang idung. Cam dia kata yg tunggu msg kat w.app tu. Mmg meleleh air mata aku gelak. Alah, yg mana tak elok tu abaikan lah. Cam kita ni maksum sgt kan. Kalau aku, aku rasa takde effect pun ayat2 dia yg tak elok tu. Entah lah. Eh. Apa ke hey aku citer pasal Faizdickie lak ni. Mmg perangai #kaklehabunting uols nih taw. Miahahaha)

Tapi, cam bes gak la buat perangai stalk2 ni kan. Muahaha.
Tapi, takyah la selalu. Dia biar lelama sket baru bes.
Ni pun ramai lagi aku tak approved ni. Nak "not now" kang cam biadap pulak (walo ada je aku not now. Yang tu mmg tahap tak kenal sungguh. Entah mana datang. Mungkin sbb aku FoF dia kot. Maka sesuka dia add. Mungkin lah. At least, kasik la PM)

Jadi, gitu lah.
Oh. Utk info. Aku jarang amat post something kat FB.
Kalau ada pun aku share artikel je.
FB ada satu grup yg nama nya acquaintances. Tak silap aku, sapa kawan yg tak aktif, secara otomatik akan masuk dalam tu tak silap aku. Jadi, if aku tak kelihatan, mungkin aku dah termasuk dalam grup tu kat FB korang tu. 


Hasil dari stalk dari FoF. Jumpa gambar ni. Aku ada gmbr ni. Tapi yg semenggah sket. Ni masa tadika. I is #villagepeople je. Jadi I is sekolah tadika kemas. Takde la tadika St.Mary ke St. Thomas ke apa. Haha. Ini gambar tahun 1985 semasa umur 6 tahun.
Kalau berjaya, carik lah puanstoberi dalam gambar tersebut.
Kihkihkih.

6 juta komen

hehehe..comel2 smua..mmg x dpt detect la mana satu kekda..ehhe

hahahha.. kite pon ramai bederet nunggu approve.. kadang yang tak kenal pon ado..

I is #villagepeople also yawww.. hehhe..

baris depan sekali. paling kiri.

kalo tahun 1985 pnstoberi umor 6 tahun... maknanya kita beza setahun je le.... awok 1985 baghu 5 tahun...

udah masuk group itew la kot nye.... hahahahahhaah

jenuh ida telek satu satu gmbr.. xdpt cam jugak mane kekda... yg mane kekda? hehehehhehe

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign