Pages

8 May 2014

Majalah Lama : Jual Atau Simpan?

Majalah In-Trend.
Sejak keluaran pertama tahun 2005. Eh. Bukan keluaran pertama. Yang kedua kot. Yg ada gambar Mawi tu. Hingga lah bulan lepas. Berenti beli dah sbb dah lambakan. Kabinet pun tak muat dah.
Membeli setiap bulan tanpa gagal.
Dan hasilnya. Itu lah.

Majalah Apartment.
Yang tu mmg dari keluaran pertama (tak ingat tahun berapa).
Yang ni pun tak pernah miss.
Yang awal2 dulu, beli kat booth Karangkraf kat pesta buku tu je.

Majalah Dapur.
Yang ni ada yg beli, ada yang tak.

Dan seterusnya memacam majalah yang terasa nak beli.
Hingga sekarang dah menimbun banyak. Berat giler.
Majalah In-Trend tu sanggup aku bawak dari rumah lama dulu. Yg tu je berapa berat dah time tu. 

Sue kata kalau jual majalah tu 20sen sekilo.
Makanya kalau 20kilo baru 4 ringgit.
Tu kalau betul 20sen. Kut tetiba dia tgk majalah tebal berat2 ni terus tukar jadi seposen.
Ha. Dapat la kau 2 ringgit kan.

Tapi, kalau 4 ringgit... cam melampau sgt murah nya. Baik aku simpan.
Ah. Simpan je lah.

Macam selalu aku bebelkan, aku kan tgh nak meminimakan ruang nih.
Adoi. Susah betul lah.

Sekarang tgh nak jual sofa-almari-tv.
Azam - meminimakan segala barang dalam rumah. Hanya yg perlu sahaja. Selain pada tu - buang! buang! buang!

p/s : Almari dah sampai. Yeyyy.. ai is tak sabar nak susun barang. Nanti ai jaja gmbr almari pulak ya. Ah, skrg yg custom made pun dah macam built in - malah, lebih murah dari built in.

4 juta komen

ida nak tanya satu soalan boleh? jgn marah! HAHA kenapaaa kekda nak simpan? katee nak minima kan umah? hehehe.. ce buang kalau tak dibaca dah. tapi kalau kekda baca balik, elok disimpan ;)) peaceeee

klu la duk kl jgk, sy nk beli sofa akk tu tp ape kn daya jauh la plk :(

kena tgk berbaloi tak hangkut berat2 dgn harga jualnya... kalo x berbaloi, simpan je la... heheheh...

klu nak jual sofa bgtau ye..mmg tgh nk cr sofa..nor.zmy@gmail.com

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign