Pages

15 September 2015

Movie : Maze Runner Scorch Trial

Last Sunday gi tengok Maze Runner.
Actually, weols tak tgk yg Maze Runner 1 kat wayang dulu.
Tgk kat channel Fox je tu ari yg masa hari kebangsaan tu.



Memang cerita favourite aiols lah citer camni.
Aiols memang suka citer sains fiksyen.
Citer2 macam orang pergi bulan ke, pergi kutub buat research pastu jumpa alien lah apa la, tu mmg aiols minat. Haha.

Sapa tak minat citer sains fiksyen harus kata tak best dan tak suka.

Walau citer macam tak masuk dek akal, tp ai suka.
Tak masuk akal la, tak makan tak minum berhari tapi rilek ja jalan tengah padang pasir.
Pastu kena kilat pun buleh rilek2 sengih lagi si Min Ho bila dah tersedar.
Eh. Masa nak ending (bukan last sbb ada lagi satu trilogy last dia) Min Ho kena tangkap. Aduyai. Ni yang buat tak sabar nak tunggu ni.
Ada gak yg carik box set ni kang.
Aku dah pernah buat perangai camni  masa Hunger Games.
Siap beli online dari MPH. Haha. Tak sesabau nak tahu. Tapi, biasalah dalam movie tak lah se detail macam kat buku. Tapi, kita boleh lah bayangkan apa kita baca tu bila tgk movie.
Oh. Dia ada 4 buku rupanya.




Citer ni lebih kurang Hunger Games gak. Cuma cam HG tu kita tahu apa nak disampaikan.
Yang ni tak pasti pulak aku. Dah kenapa nak tangkap bebudak ni utk immune kan depa.

Utk Scorch Trial ni banyak action dari yang 1st.
Sket2 je macam terperanjat.
Pastu berdebar je rasa. 
Bagi aiols, memang best. 
Sapa yg suka Hunger Games, sapa yg suka 1st trilogy Maze Runner ni pergi lah tgk. Macam ni baru tak rasa bayar memahal tapi citer hampeh. 

Oh Teresa, kenapa la pulak kau berpihak pada Wicked (ha..sbb tu aiols kata nak beli box set, sbb tak sabau nak tahu kenapa Teresa buat camtu).



Kali ni weols tgk kat Jusco AU2.
Tempat baru uols.
Cantik. Suka. Suka.
Mungkin ni pun akan jadi port kami tengok wayang.
Tu ari tgk kat Quill City. Tapi, situ macam susah nak parking kalau lambat.

Selalu tgk kt Wangsa Walk. Ada twin seat. Tapi, situ pun parking hazab jugak kalau tengahari. Menyampah.
AU2 ni mmg tempat weols selalu singgah pun. Setiap minggu harus pergi. Seminggu 2,3 kali pun ada gak. Huhu.

Sapa yg suka citer sains fiksyen, buleh la tgk citer ni. Esp yg mmg follow dari Maze Runner 1st last year. Mesti nak tahu apa next episode nya kan.

Skrg ni org dah viralkan troll ni.
Haha.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign