Pages

9 March 2015

Organizing Ideas : Gantung Cling Wrap

Aku suka baca dan ambik tips dari blog ni [link : I heart organizing].
Kadang tu ada jugak yang boleh apply kan kat rumah kita.
Latest ni Jennifer bagi idea buat food wrap storage.
Best gak.
Rasa nak buat lah nanti.


Jadi, takde la kotak wrap ni letak merata kan.
Kalau taknak gantung kat pintu kabinet ni, aku rasa buleh juga gantung kat tepi dinding dapur.
Tapi, nampak agak messy pula nanti dapur.
Dan aku rasa pakai hook biasa tu pun buleh dah ni.
Cuma masalah mana nak carik kayu panjang camtu ya.
Kedai DIY ada ke. Ke kena carik kat kedai hardware.

Yang Jennifer ni rajin. Siap dia balut kotak tu. Siap cat balik kayu tu.

p/s : Ai sebenarnya dalam misi nak mengurangkan barang dalam kabinet/almari/wardrobe. Termasuk lah mengurangkan tupperware yang berlonggok yang ai dah beli. Rerasa kalau jual pre-loved tupperware ada orang nak beli tak? Haha.

3 juta komen

akk, kat office ni pun ramai jer yg jual pre-loved tupperware.. ada yg jual online n offline.. ramai gak beli.. cer try online kak.. hehehe.. leh kami tgk2 mana berkenan boleh beli..

zana pun tgh misi nak kurangkan barang.. kat stor dh mcm hapa ntah.. banyak sgt barangnya..

kekda bukak carbooth sale hehhee jual tupperwareee

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign