Pages

27 August 2014

Misi Mencari Kipas Siling

Haiyo. Baru 2 tahun ma... sudah kena tukar.
Grrr...

Kipas ruang tamu tu lah. Aku tak pakai air-cond kat ruang tamu. Jimat kos. Muahaha. Tak yah la kan. Guna kipas sudehhh... Lagipun aku pakai dua kipas. Satu belah tgk tv, satu kat meja makan.

Jadi, kipas yg belah tgk tv tu buat hal.
Tu lah. Beli lagi kipas yg bagai-bagai kan.
Yg flower bloom bagai kan.
Alah, yg lebih kurang camni lah.

Bila kita off, dia kuncup.
Bila on, dia kembang.
Ada lampu jugak.
Memula mmg la best. Cantik kemain kan. Bole kembang kuncup.
Sekarangggg.. pasang no. 4 pun macam no. 0.5 je speed nya.
Siap buleh napak bilah berpusing oke.




Jadi, sudah menimbulkan ke-rengsa-an pada penghuninya.
Terpaksa la carik kipas baru.
Eiii..
Geram tau. Geram.

Terpaksa buat misi mencari kipas pulak.

Dari Batu Caves smpai ke Jalan Kuching. Takkan sebijik kipas punya pasal nak pergi kedai lampu murah kat Puchong tu kan. Aku beli kipas bunga kembang kuncup tu pun kat Puchong la pun. Tapi, masa tu beli segala semua lampu sebelum renovate rumah. Berbaloi la pergi jauh2 tu. Ni nak beli seketoi. Dedekat sudeh.
Ada satu kedai kat area Tesco Selayang tu. CIMA ke apa ntah namanya.
Tgh buat sale.

Beli kat situ lah. Kipas biasa. Takde kembang kuncup. Katanya design tahun 2014.
Warranty motor 3 tahun.
Masa dia try on kat kedai tu cam laju gak lah. 
Best.
Panggil orang kedai tu jugak tukar kipas lama dan pasang kan yg baru nih. Upah RM45.
Heharap oke lah hendaknya. Tak kuasa lah kan acapkali nak tukar kipas je.
Tapi takpe. Kedai nya dkt dgn rumah. If rosak, orang kedai tu kata call je kedai.

p/s : Hari ni ngan semalam patut aku pergi kursus kat Putrajaya. Tp semalam terpaksa MC. Sakit perut serius smpai kena amik ubat kat doktor. Kena "cirbir" pulak. Aish. Ni ari pun rasa meletup2 lagi perut, so, myDH kata takyah pergi.. pergi kerja je. Kang satu hal pulak duk kuar masuk bilik kursus kan.

6 juta komen

kt org brg elektrik ni mmg pikir jangka pnjg guna klu nak beli kosa nak cari yg design pelik nak cantik saje sbb tau mesti tak tahan lama... hihihihi ... hrp yg ni oklah kemain ade lekuk² lagi bilah kipas tu..

Cpt sembuh ida..

Cantikla kipas baru tuh..design dia rare

warranty berapa lama kipas yg rosak tu reen? tapi kipas baru u cantik gak tu...lengkuk2 lagi... hehehe...

Sweet Tooth :
Tak ingat dah warranty berapa tahun.. malas nak carik balik kad tu sbb mmg takde hati pun nak guna yg ini. menyampah rasa.
So, harap kipas yg cam helikopter ni tahan lama la. Huhu

kite ari2 lalu cima tu. kipas rumah i pon mmg beli kat situ je.. hehehe..

nk datang umah nntii nk rasa angin kipas baruuuu kekekkekeke

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign