Pages

14 August 2014

Kalendar Dan Cuti Tahun 2015

Tu hari tgk kat FB, ramai share kata tahun 2015 banyak cuti yang bersambung hujung minggu.
Aku cam ohh... takde la perhati bebetul.
Tapi, last week w.app ngan kawan aku kat Taiwan.
Dia tanya bila plak nak g Taiwan.
A ah kan. Sebelum passport aku expired tu, better aku pi sana sementara stok dia masih ada nih.
Huhu.

So, terpaksa la buka kalendar tahun 2015 kan.
Tgk date mana yg sesuai.
Tgk dari web ini - timeanddate.com




Bila tengok, oke lah. Banyak cuti yang jatuh hari Jumaat/Ahad. So, otomatik dapat 3 hari.
Meh nak highlight yang best2 tu.

Awal tahun da dpt cuti banyak.
1 Jan dan 3 Jan : Tahun Baru & Maulidur Rasul. Kalau mintak cuti hari Jumaat, dpt 4 hari direct.
1 Feb : Hari Wilayah (Ahad) - maka dapat la cuti Isnin tu.
19 & 20 Feb : Tahun Baru Cina (Khamis Jumaat). Meriah la, 4 hari direct free. Tp takyah plan nak gi cuti2 la nih. Sure jalan pun jammed, hotel pun padat. Lepak rumah, ontok2 ja.
1 May : Hari Pekerja (Jumaat) - direct la cuti 3 hari.
18 - 19 Julai : Hari Raya. (Sabtu Ahad). Ahad je la kita dapat injak ke Isnin. So, 3 hari cuti.
31 Ogos : Hari Merdeka (Isnin) - direct cuti 3 hari.
15 Okt : Awal Muharam (Khamis) - boleh mintak cuti hari Jumaat - dapat 4 hari. Huhu.
Dan penghujung tahun : 24 & 25 Disember - Maulidur Rasul (eh. Tahun ni 2x kita dapat sambut Maulidur Rasul) & Krismas (Khamis Jumaat) - sekali lagi 4 hari cuti free.

Huhu.
Amboi.. tahun ni pun tak habis lagi, dah gedik tahun hat tahun depan noo...  Hiihiii.
Plan..plan..plan itu penting.

Cuti sekolah takde lagi yer. Tu nanti ujung tahun plak kita update. Walau aiols takde anak sekolah, kena gak amik tahu sbb kalau cuti sekolah aiols takde nak booking hotel ke apa sbb aiols nak bagi peluang kat uols semua yg bawak anak2 bercuti. Hihi.

5 juta komen

Wah...KekDa memang advance laaa.....Yani belum sempat nak jenguk2 cuti tahun depan...ikut jer la explaination KekDa ni...mana tahu boleh rancang cuti2 malaysia tahun depan.

bau bau tu kekda..
matta fair tak lama lagi :-)

cuti taun depan ekk.....
taun ni nyer x abes lagi planning.. huhu

kekda advance! kekekekke~

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign