Pages

18 August 2014

2 months until....

Daisypath Vacation tickers
2 bulan lagi. Lambat lagi.
Tapi, harus teruja kan.

Giler tak teruja. 
Aku ni pergi Genting Highland pun teruja. 
Kuikuikui.

Passport - checked [setahun lagi nak expired. Lps ni takyah renew dah la.. ihiks]
Visa - checked [awal giler buat sbb tmpt penginapan nak nombor visa]
Penginapan - checked [Malaysian Hall sajork, jadi lah]
Borang permohonan ke luar negara - half checked [baru hantar, biasanya lulus ja]
Borang insurans - half checked [baru nak amik sign Ketua Jabatan]

Lelain - itinerary tgh duk buat. Nanti nak pergi Matta Fair, tgk kot2 ada tour on d ground yg best.

Oh. Nanti ahkak cerita pasal perlindungan insurans ke luar negara atas urusan persendirian yerp (utk pegawai perkhidmatan awam - org gomen lew). Ahkak memang tak pernah buat sebelum ni. Bila dah jadi memacam yg luar jangkaan kita ni, baru rasa nak buat. Oh. Borang permohonan ke luar negara dengan travel insurance adalah dua perkara berbeza ye adik adik. Borang is mandatory, insurance ni, terpulang lah nak amik ke tak. Nanti lah ahkak buat entry khas okeh.

Jadi, doa semoga dipermudahkan. Takut nak teruja sangat walau dalam hati....  

5 juta komen

ada taman dalam hati
siap joget2
la la la

malaysian hall ? haaaaa macam dapat agak iskit jeee manaa kekda pergii kekekekkee~


#ida start isi borang ke luar negara time nak pegi medan. time tu jugak la isi insurans hehehhehe

Nk g mana tuh..
London ke..bestnya ida!!

nak fm ;P

kekda free tak sabtu ni? jemput dtg umah ek..nnt saya wasap akak

wah wah ahkak seronoknya nak cuti luar negara, skrg mmg mcm² risiko jd adalah lbh baik kt bersedia utk semua halkan.. bgs jgk perlindungan insurans keluar negara tu ... nnt kongsikan tau.. cara²nya.. nak pg ntah bila...

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign