Pages

7 May 2013

Baby PRU 13

Dah la.  Takde citer lain dah kat FB tu.
Bila nak abis pun tatau. Rupanya 'post' lagi dasyat dari 'pre'. Ceh!
Aku nak de-activated je FB tu sebenarnya. 
Tapi kang tak dapat plak tgk baby comel neh.


A ah. Meh kita story pasal baby comel  ni lagi bagus kan.
Comel kan.

Dgn caption "our golden baby" oleh maknya, mmg baby ni betul2 golden.
Dinanti dengan penuh kesabaran selama 6 tahun.
Bukan semua boleh menempuh 'ujian' ini.
6 tahun. Bukan tempoh yang singkat.
6 tahun. Sepatutnya anak dah masuk tadika.
Tapi mereka (dan kami juga) tetap bersabar.
Finally....

Sebak.
Sayu.
Terharu.
Kagum.

Ini inspirasi.
Insyaallah, kami juga akan berpeluang mendapat 'golden baby' sebegini.
Allah memilih kami untuk ujian ini.
Kami harus redha.
Kerana, bukan semua berpeluang menerima ujian ini.
Kami yang terpilih.
Dan Allah ingin melihat bagaimana kami menempuh ujian ini.


Dan baby ini bukti, ujian telah dilalui dengan baik sekali.
Alhamdulillah.
Inspirasi kami.

p/s : Baby ini milik sepupu aku. Tinggal pun sekampung dengan aku. Teman sepermainan dari kecil juga. Muda 2 tahun dari aku, kawen awal setahun dari aku. Skrang dia keja kat UPM. Cuma yg buat kompius tu, sebenarnya kami ada hubungan persaudaraan belah mak juga belah ayah. Kalo ikut belah ayah aku, dia adalah anak saudara aku, dan belah mak plak dia sepupu. Jadi skang, anak dia panggil aku maktok lah. Hihi. Apa2 lah kan baby. Nati maktok datang tgk baby oke. Muah dari maktok. Tapi nama baby masih rahsia kata maknya. Exclusive neh. Hihiks.
Gmbr bersma mak baby ujung bln 3 tu ari.
Oh. Berlapis2 dagu pasaipa pnstoberi oiii?

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign