Pages

5 September 2012

Edisi 55 Tahun Merdeka : Janji Ditepati

Story semasa hari Merdeka tu hari.


Sila bawa kad ini bersama untuk cabutan bertuah.
Entah. Taktau la bertuah ke tak.
Taktau pun bila masa tah dia umumkan nombor tu.
Aku isi satu. Malas lah. Bkn lucky pun.
Rerakan lain isi byk byk.

Sehari sebelum pegi, ada briefing.
Dlm instagram aku dah ngomel ngomel kan.


Hari kejadian. Janjinya kul 3pm da ada di opis.
Aku kul 3.30pm baru hegeh hegeh.
Daftar - dapat 'token' -  naik bas. Ngeh..
Ceria je weols kan. Ada byk bas. Bas ni bas BKP ja.


Semangat kan. Tengok aku pegang si cilik tu.
Ya Allah, si Aisy tu sgt la behave. Sapa pegang pun 
tak kesah. Dia anak, anak buah aku. Huhu.


Keadaan kat sana. Masa ni dah nak malam dah.
Ramai giler giler orang. Pergh. Semangat btul ya.
Kite ni kalo tak kerna wajib tu mmg tak la sampai.

Ada yang kata 'rajinnya' pegi. Hihi. Mmg kalo tak kerana 'arahan', kita tak pegi la. Tp kerana rasa tanggungjawab tu kan, pergi je la. Lagipun kalo dah kebertanggungjawabannya dalam unit tatatertib, ada rasa ke taknak pegi? Napak senang job task baru aku ni, tapi... menunaikannya mmg payah sbb unit ini la akan jadi role-model. Nati orang kata 'alah, unit tu pun tak pergi' dan Alhamdulillah, seme team aku pegi. Cuma sorang la, sbb dia pregnant n dpt surat doktor. Dan one more thing, tak pegi kang, ada yg buat memo tunjuk sebab utk diri sendiri. Hihi. 
Ala, bukan selalu pun kan. Sekali sekala. So, chill sajorkk....

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign