Pages

27 December 2010

~Wrap Up 2010 : Percutian~

Alhamdulillah, thn ni ada gak rezeki utk bercuti. Dan thn ni tercapai gak hajat nak bercuti di luar Malaysia. Kahh..kecoh.. mcm gi Ostolia kekdahnya. Tehehehe. Kira ada impian tercapai la kan.
Cuti kali ni merangkumi dgn pamili, dgn rakan-rakan seopis, dgn rakan-rakan se alam maya juga hanya berdua dgn my dear.. aawww....
Tapi perlu diingatkan ya..ini bukan nak tunjuk tunjuk kata aku sorang je boleh pegi bercuti. Ini namanya 'wrap up'. Sudah ku bilang dari awal duluh. Aku sudah sekalikan semua xtvt yg sama dlm satu entry. Utk kemudahan aku sendiri jer., nati mahu dicari semula kan mudah itu. Kalo rasa tidak selesa tidak mengapa. Tidak perlu annoying dan jengkel. Berhenti saja di sini bacaannya ya. Tenkiu ya dong ah! (",)
Source : Here
Percutian pertama : Bersama famili. Sekeluarga ke Utara sanun. Bes! Gi jalan2 di Perlis adalah tidak termasuk dlm plan utk thn ni. Tp rupanya ini lah terakhir kami berjumpa adik kakcik aku.
Date : April 2010.
Ahli terlibat : Mak, pamili Abg Nyah, pamili Abg Cik.
Host : Allahyarhamah Kak Norli (adik kak ipar aku)
Penginapan : 2 ari 1 malam - Umah adik kak cik.
Jalan-jalan : Padang Besar, Gua Kelam, Wang Klian.
Komen : Best! Sbb lama da tak jalan jauh dgn pamili.

Seterusnya dlm perjalanan pulang kami sempat singgah Alor Setar, Kedah.
Date : April 2010
Ahli terlibat : Me n my dear only
Penginapan : Tidak berkaitan
Jalan-jalan : Muzium Padi, Pusat Sains.
Komen : 1st time lps kawen kiterang jalan jauh, travel 2 org ngan keta. Sgt best!
Link : Alor Setar

Percutian kedua : Bersama adik adik opis. Kami ke Pahang pula. Ber bbq di tepi air terjun. Berendam dari pagi smpai kecut petang. Happening walo ramai yg tak join dan ada pula peristiwa berdarah di situ. Ngehehe. Jadi memori utk kami. Kami ber bbq di air terjun Pulau Chekas Ulu Dong, Raub Pahang. Kampung my dear
Date : April 2010
Ahli terlibat : Rini n asben, Eta, Fara, Faizullah
Penginapan : Umah nenek my dear
Aktiviti : Bakar ayam, sotong n ikan.
Komen : Memang bes sgt. Enjoy je suma. Konker waterfall tu mcm kiterang yg punya. Teheehehe

Seterusnya pada keesokkan hari kami ke Bukit Fraser.
Date : April 2010.
Ahli terlibat : Still yg sama
Penginapan : Tidak berkaitan. Pegi pagi balik petang.
Jalan-jalan : Horse Riding, sekitar2 situ je.
Komen : naik turun Bukit Fraser adalah pening. Pegi naik kut Bentong, turun kut KKB.
Link : Bukit Fraser

Percutian ketiga : Bandung-Jakarta Indonesia. Grup adalah bersama rakan BFF ku dari porem mesra dot net which smpai skang jadi kawan rapat.
Date : Ogos 2010
Ahli terlibat : Pamili Jedi, Pamili Kak Julie, Dee.
Penginapan : 3d 1n - Hotel Cemerlang Bandung.
Jalan-jalan : Sekitar Bandung n Jakarta. Shopping shopping shopping
Komen : Naik AA. Waktu balik frust sbb makanan da abis sbb mungkin flight malam. Lapar giler. Tpt soping bes di Bandung - Pasar Baru, Factory Outlet - Heritage. Jakarta - Tanah Abang
Link : Bandung, Bandung-Hotel, Bandung 3-makanan, Bandung 4-shopping, Jakarta

Percutian keempat : Port Dickson. Yang ku anggap pre-anniversary. Hihi.
Date : 13 & 14 November
Ahli terlibat : Me n My dear only
Penginapan : 2d 1n at Avillion Admiral Cove
Jalan-jalan : tiada
Komen : Mmg rasa nak repeat lagi sbb da terpesona ngan view dia yg cantik dan harga pun berbaloi baloi.
Link : Avillion 1, Avillion 2

Percutian kelima : Melaka
Date : 27 & 28 November
Ahli terlibat : Rinie n asben, Eta n Fara, Me, My dear n my anak buah yg pot pet pot pet-Fatin
Penginapan : Damar Suria Resort Kuala Sg. Baru
Jalan-jalan : Makan Ikan Bakar, gi lepak2 Bandar Hilir
Komen : Bes stay di KSB ni, dkt sgt dgn pantai, tp tu lah..waktu malam tu, bau dia Masyaallah...
Link : Kuala Sg Baru, Bandar Hilir

So, itu saja percutian utk tahun ini. Jumpa lagi utk tahun hadapan. Insyaallah.....

4 juta komen

wahh banyak jugak tempat percutian yg diterjah.. seronok tuh...


nanti vote adhwa haziq yer
http://apps.facebook.com/contestshq/contests/71005/voteable_entries/11839416?ogn=facebook&order=recency
time kasih

klu tak berapa paham link tadi.. masuk entri yan yg ni eh
http://www.mayaqarmyla.net/2010/12/jom-vote-adik-dhuwa-haziq.html

wah...memang jalan sakan...seronok la kak reen...

Yan :
ada kelapangan sket. maka harus la diambil kesempatan utk jalan2.

Owh..nati reen masuk eh. Sbb kat opis FB tak bley bkk. After 5 baru derang release.

Lynn :
Tak la sakan sgt Lynn. Bukan setiap bulan. Kalo la dpt jalan2 setiap bulan kan ke besh? hihihi

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign