Pages

7 December 2010

~Pasal Jumpa Bumblebee & Batman~

Ok, masih lum terlewat utk aku ucapkan Salam Awal Muharram pada rakan rakan blog (kat FB dah ptg smlm). So, Salam Maal Hijrah suma. Moga thn ini akan lebey baek dr thn lps. Aminn..
So, suma org cuti dan suma org mengisi cuti dgn benda berfaedah. Dan kami pun sama mengisi hari cuti dgn jalan jalan ke KLMIS.

Sblm tu warning ya..entry ni byk gambau dan mungkin pjg. Mungkin membuatkan anda bosan. Tknak baca dan view pun takpe..laju laju klik je X tu yer. Aiols ni mmg pemaleh nak wat entry part by part neh. Jadi, hadap la, maap le kalo kome' rasa nak muntoh tgk aksi gediks pnstoberi yer.
Tk plan pun ekceli nak ke sini. Tup tup rasa cam nak pegi. My dear kata, kalo awak nak blanja tiket masuk saya ok je. Ok lah...ai belanja lah.
Dlm kul 11 da smpai area PWTC. Spti dijangka-jammed. Udah la dpn The Mall tu ada buat jalan apa tah. Memula igt nak park dkt hentian bas Putra tu. Tp da penuh nengoknya. So, my dear pusing. Paking dkt area klinik Pusrawi. Lps tu...ha..mari lah kita bersama sama mengukur jalan. Haha. Tp..idak la jauh sgt.
Ok, skang mari kita tempek gmbr je. Citer komdian okeh.

Masa nak beli tiket-aiols yg tembam gilers-nak masuk pun jammed jugekk- 

Tuah-Jebat-Lekiu-Kasturi-Lekir..err...ada ke takde yer..
Ke yg aku tgkp gmbr tu. Lupa.. teheheh
Keta concept by Proton.

Perodua Bezza-bwh Perodua Infinite-

Bummblebee-nak amik gmbr kat dlm kena byr RM15.
So, kita amek gmbr dr jauh je. Hihi

Keta keta yg ku mmg tak mampu milik.
Mampu bergambau jer. Teheheh

Kereta bersama model modelnya.

Tuanpunya blog bersama model modelnya. 
Eh..bukan..bersama model model kereta.
My dear pun nak gak....kasik can lah. Hehehe

Kaunter bayaran saman traffic glamer gak..
Tehehehe.

Sbb ngan bumblebee ramai sgt. 
So, amik gmbr dgn Batman sudehh...
Amik gmbr saiz A4- RM15.
Ok, nati letak kat bilik kat opis okeh :D

Diakhiri dgn gmbr ini..
Tetiba ku rasa owhhhhh........
Kan dah kata byk gilers gambaus, sedar tak sedar beratus keping amik. Dlm padat padat nak terpenyek dek org tu pun leh amik gmbr beratus. Huhu.

Ramai giler org oih walo byr masuk adalah RM20 sorang utk dewasa (harga utk weekend n Pub. Holiday). Kalo weekday RM15 sorang. Tp kalo berfamily (aku tatau berapa org) dpt RM40 satu pamili.
Dan aku pun terpikir, sbb tu la govt tak kesah nak naekkan rega minyak gula sebagainya..sbb dia tau kita ni mampu..see...berpuluh ribu sehari yg berkunjung kat KLMIS ni (refer kat berita TV tadi). Hari ni entah la..ratus ribu ada kut. Tgk je la gambar nih. Setiap sudut ada maknosia. Perghhh...

12 juta komen

Adoyai...Nak amik gambo je pun kena 15 hinggit ke PnS...Ish,ish,ish....Kaya le tokey cuci gambo tu yeeekk..Ahaks...

Cam best je...Tp ramai la plak oang...nanti eden lemas la plak...ekekeke

amboi merayap sakan noh.. Apapun camera tetap bersama gitu! Itulah brg2 plg x blh tggl bila jd blogger ni kan??

Salam ziarah & MaaL Hijrah..
stwbry sedap.. (",)

AdiaLuze :
Kira ok la Adia dia amek Rm15, dpt sekeping beso saiz A4. Mengkalo nak amik gmbr buat passport tu da RM12-4 kpg, gmbr kecik2 lak tu. Huhu.
Tp entrance fee RM20 tu rasa agak mahai la gak.

Lekat Lekit :
Mmg berjalan..teheheheh. Ya la..blogger dan kamera mana leh dipisahkan..tapii...kalo masuk sini tak bwk kamera rugi lorr.. da la byr mahai. Hihi

Baitil :
Alhamdulillah..terima kasih krn sudi ziarah :))

eh... xjmpa la smlm. kitorg pun pegi gaks, bwk anak bujang ku Adeef jmpa pujaan hati dia, Bumblebee.

tp kitorg lewt sket, kul 2 lebih kot br smpai. tu psl xjmpa kottt....

entrance fee rm20 ker reen...mahalnya...

Salam ...
waaa seronok tu .... best best ... saya dok tgk dari berita je ler .... tak mampu nak g jejauh nuh.

http://hasrulhassan.blogspot.com

Berbaloi ke byr rm15 utk amik gambar dengan kadbod?

AyangAizul :
Kompem la tak leh jumpaan sbb waktu kiterang da kat last point nak kuar dah. Hihi. Kiterang kuar dlm kul 3. Kul 2 tu tgh duk amik gmbr ngan keta batman tu. tehehehe

Lynn :
Yelah Lynn.. 20inggit sorang. Tp kalo famili (tatau la brapa org) dpt la Rm40 sepamili

HH :
Hihi. Seronok tak seronok la sgt sbb kena meredah lautan manusia gak.. tp cam sng je plak nak amik gmbr suma.. tehehehehe

Azril Aziz :
Kalo ikut berbaloi ke tak, tiket masuk berharga RM20 tu pun da tak berbaloi kan?? :))
Tepuk dada tanya selera kan sbb takde paksaan pun utk ni suma :))

terima kasih kasi link...

adehh cam manner dehh? ku terlepas entri bestt pnstoberi nie.. dok nanti entri baru jerkk..padanlah tak kuar2x..rupanya dah masuk pun heheh..

suke2x tgk gambo2 tue..
tepek byk2x pun takpe i like:-)

deqlis p jugak jom heboh tu secara tak sengaja nyer..ihik.. nnti laa ku cerita.. mmg tak masuk entri lagi ekekeke.

copp2x lupa tye..

yg RM15 amik gambo tu mmg wajib bayar masa nak masuk tu ke atau utk siapa2x yg nak snap gambo2x keta kat dalam tue?? atau ada jurugambar khas yg snap gambar kiter??

deqlis x pergi pun..last p 2003
KLIMS DEQLIS 2003

tu jer kenangan nan ada..huhu..

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign