Pages

25 December 2010

~Wrap Up 2010 : Pahit Manis as Blogger~

Mulakan entry wrap up dgn Pahit Manis Sebagai Blogger Tahun 2010 Ini.
Source : Here
Dimulakan dgn yg pahit pada bulan 3. Mmg pahit la utk diingatkan. Bak status seorang teman di FB smlm-easy to forgive but not to forget. Rasa hak diceroboh tp bodoh la aku kalo anggap mcm tu sbb blog ni dah open for all. Tp tindakan org tu mmg amat amat aku kesali. Kalo dia masih baca (which aku rasa mmg dia sedang baca), aku harap dia tak ulang lah perbuatan tu pada mana2 org. Kesan nya mmg tak baek. Mujur aku taknak pjg citer je. Mungkin ada silap phm di situ tp org tu da buat menda tu makin teruk. Mujur satu lagi persahabatan tak terjejas. Penangan dia cukup hebat. Aku rasa down, depressed. Trus pvte kan blog. Tp Allah Maha Adil. Bila aku tau siapa yg berusaha sebarkan citer tu, aku rasa aku perlu bagi pengajaran pada org tu. Dan, Alhamdulillah, sesuatu yang pahit akan ada manisnya.

Aku harap sgt perkara tu tak berulang lagi. Aku pun dah jadikan pengajaran .Kalo pun aku ikut rasa hati nak menulis tnpa pikirkan perasaan org, aku ada blog lain utk meluahkannya. Yg mana takde seorg pun org opis aku jemput utk masuk. Maaf, aku mmg tak percaya. Sbb kesah tu lah. Org yg dulunya baek dgn aku, tetiba buat mcm tu. Tp takpe lah. Nasi dah jadi bubur. Cuma org tu lah rugi, dia dah reveal kan perangai sebenar dia.

Manis plak bila tetiba takde angin takde ribut aku nak buat contest plak. Haha.  Aku sebeno nya nak carik idea utk baju raya thn 2011. Nak bagi semua se pamili napak sedondon. Dan pastu plak ada kain pasang silk yg da sethn aku peram tak anta kedai lagi. So, nak bagi kat org camtu je mcm tak bes plak. Maka terjadilah Sedondon Raya Contest. Aku mmg bajet takde sambutan sbb aku tak ramai kawan. Sekali mcm..awww...sker sker..teheheheh

Seyes masa tu tatau plak mmg ada team yg mmg sker join contest montest ni. Maka dari sini lah aku kenal lebih ramai kawan. Teheeehehehe. Seronok gak buat contest ni. Mcm2 faedah dpt. Dapat kawan, dpt kenal mcm2 perangai, dan dpt BE. Hehee.
Link berkaitan contest Sedondon Raya tu :

(Aku tulis ni rasa bersalah pun ada. Sbb adiah kedua n ketiga tu smpai skang lum smpai ke tgn pemenang. Nak jumpa, tak jumpa jumpa smpai skang)

Yang manis lagi bila jumpa beberapa rakan2 baru yg juga pemenang contest aku mcm Ejamaria, Hezesuze, Erin. Best la sbb dulu tak penah kenal pun kawan2 dari blog. Abis pun dari porem. Harap2 suma persahabatan di blog ni baek dah penah jumpa mahupun belum akan kekal hingga ke akhirnya. Utk korang suma baik yg menyokong secara direct or indirect (silent reader la tu), aku ucapkan..
image : goggle.

5 juta komen

sesama...hahha...tetiba jek kan...:p

Sama2..dari seorg pembaca pegun kakakaka

siap letak link tu tak tahan... hehehe... time kasih jugak... sama-sama la kita naikkan trafik blog ek... :)

yanpn dalam rangka nak buat entri suka-duka 2010... tp cam panjang jela2 jek hahaha..


iereen.. yes! rasenye kenal.. tp kite jarang beramah mesra kan.. orang pahang ke?? hehe men entam jek..

yg budak mesra anak dia meninggal tu nick dia ila_damia.. dia lepak kat column ibu & anak kadang2 kat filem & dramapn ade..

cik mot :
Betul la tu, utk awak :))

azuel :
U always stalking me rite?? ha..gotchaa!! teheheheh

ejamaria :
Harusss...nati lupa plak kang.

Yan :
Buat je, panjang jela jela kalo, buat part by part. Hihi

Ya lah Yan, kat sana dulu Reen lepak mana je. Ada la sekitar2 tu. Tp ruang ibu ibu tu mmg jarang la lepak. Maklumlah bkn ibu katanya kan. Hihihi.
Reen org Perak ler. Tp sbb duk KL kan, salu la jumpa cam Hasta, Jedi dll poremer.
Ha, Ila_Damia tu, tau tau..retu ada poremer yg nick dia anggerik rimba gitau. Sian kan dia..

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign