Pages

11 February 2015

#puanstoberisuka : Farm Fresh Choc Milk



Fresh choc milk yang menjadi kegemaran kakstoberi skrang.
Sedap lah.
1st time kakstoberi beli sbb nampak packaging dia, teringat plak masa minum choc milk kat Perth.
Haha.
Macam kan duk 4 tahun kat Perth. Padahal 4 hari saja.
Kecoh lah kan.
Kat sana hehari beli choc milk.
Sedap lah sangat rasa choc nya. Pure, fresh.
Yang penting, kalau choc milk tu mmg rasa choc lebih dari milk.

Kat sana pernah minum yang beli terus dari kilang coklat tu (margerat river, pastu brand Dare, pastu apa tah lagi) tapi semua yummeh.

Oh. Sebenarnya ai nih tak suka minum susu. Susah nak minum susu. Sbb tu minum susu kambing macam hapa je kalau nak telan. Susu fresh milk yang ori, takde campuran coklat ke hapa mmg lah ai angkat tangan surrender. Anlene tu pun campur milo. Tapi, anlene perisa coklat rasa tak sedap pulak. Pastu dulu selalu la gak beli susu kotak HL - yang choc milk lah. Itu je yang tak berapa rasa 'susu'. Rasa coklat lebih. 

Tapi, yang Farm Fresh ni mmg sedap. Menepati citarasa.
Seperti yang dikehendaki - rasa coklat melebihi rasa susu.
Dan ada la sket2 rasa cam minum choc milk kat masa kat Perth tu.
Ewah.

Dia kalau kat dalam chiller kat pasaraya tu mmg nampak cam keladak kat bawah bawah tu. Keladak itu adalah coklat.
Sbb tu kena 'shake well'. Coklat tu lah yang sedap!

Suka. Suka.
Tapi, nak beli hehari pun tak boleh jugak since kakstoberi ni jenis cepat jemu.
So, kalau pergi JJ ke Tesco, ada - beli.
Takde lah nak buat stock bagai. Kang mmg duk dalam peti ais sampai expired.
Ni kalau beku kan, best kot. Jadi, cam eskrem coklat :)

p/s : Nak taknak kena minum susu jugak sbb umur2 dah nak menghampiri ke "4G" nih. Kang sakit lutut lah, kurang kalsium lah apa lah.

1 juta komen:

Lmbt lg la...hehe...takut pulak baca 4G tuh..haha

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign