Pages

25 February 2015

Hilang Satu Kemahiran

Yakni kemahiran memandu!
Ya.. ya...
Ai rasa ai dah hilang kemahiran memandu.
Sayangnya. Tskk. (T____T)

Ai sekarang dah macam takut nak drive kereta.
Rugi kan.
Dahulu, ketika bujang berdesup ke sana ke mari.
Celah mana pun buleh lalu. Naik highway Seremban-KL memalam pun boleh kan. Pastu skrg ni kalau terfikir, mesti rasa eii.. aku ke buat camtu tu. Berani nya.. Cam tak sangka.

Tu hari, myDH ada course kat PD. 2 malam kat sana.
Jadi, sepatutnya takde masalah la sbb ofis pun sama, kan?.
Pergi kerja pepagi sesama - dia pergi course - ai bawak la balik kereta.
Nanti dia balik - pick up je lah dia.
Patut nya gitu lah kan.
Tak.. dia tak jadi camtu.
Dia jadi cam lain.
Ai is menumpang member balik rumah. Kereta tinggal ofis (T____T). 

Tu lah.
Dulu masa bujang bawak si kotak kasut comel. Mmg lah berdesup.
Dengan che merah, mmg ai cannot lah.
Pernah la bawa 2,3 kali.
Apsal la berat nau keta nih.
Berat la che merah nih. Kalau tau, tunggu sket lagi, baik beli HRV. Tak la berat sgt.
Eh?

Ye lah. Dengan ketumpatan jisim berat badan dan tinggi, ai rasa mmg ai tak sesuai lah bawak che merah ni. Ai tak kesah pun orang kata nanti nampak che merah bergerak sendiri lah apa lah. Takpe lah. Sebelum ni ada Volkswagen kuning gerak sendiri kat terowong menora. Ni che merah pulak bergerak sendiri kt highway Duke. Apa ada hal. 
Tapi, yang menjadi hal, kereta ni berat. Dah tu kena tekan minyak kuat kan. Eii. Tak suka tau. Kang ada yang jalan 20km/j. Buat marah dek orang. Pastu kereta ni kembang pulak tu. Lebar tahu. Pastu tahu je la motor2 ni. Suka sgt potong belah kiri. Tau2 je ada dekat je ngan side mirror tu. Gayah gayat tau. Ni pun cerita opis yang tak sampai 10km dari rumah, dan mmg ada ramai kawan duk sekali kat area tu. Kalau 40km. Lagi pening nak pikir sbb terpaksa driver jugak.

Tapi, tu lah. Dah ndak beli kereta sedan. Mmg tak dapek la nak carik kesesuaiannya kan. Kereta sedan mmg lah semua besau dan berat (exception for Saga lah).
Seperti ai pernah quote kan di Instagram pada 8 Januari 2015.

“Satu kemahiran yang kian terpendam.
Kemahiran memandu.
Memang dah gigil kalau nak gerakkan stereng ni. Tskk.”

Tapi, tapi, tapi, kalau terpaksa, no option at all, ai buleh la bawak.
Takkan tak buleh. Lesen terbang ke apa?
Tapi, kalau ada orang buleh diharapkan, ada orang sudi nak menumpangkan, nyiru lah ai tadahkan. Haha.

Seriyes, ai mmg rasa rugi.
Uols nanti, if kawen seofis pun, sesekali kena juga drive sendiri.
Tapi, dah kenapa pulak kan.
Baik la duk sebelah je.. lagi best... boleh tido.. ZZzzzz.....

#lepas tu dah tumpang orang, pi tinggalkan segala beg telekung, beg bekas tupperware. Amboi.. teruk nau perangai tau. Nanti orang takmo bagi tumpang baru tahu. Huhu.

5 juta komen

rasa macam nk komen panjang sikit.. hahahhahaha... tapi dah gelak dulu sebab bayangkan che merah gerak sendiri.. kahkahkhkah

dulu sebelum kawen, saya memang hebat gak bawak kereta kecik. bila kawen, laki suruh bawak keter besar dia senang. awal awal cuak gila slooooow je bawak. la ni dah prektis hebat jugaklah seposen.. -->puji diri sendiri pulak.

yang penting, kena prektis. rugi woo hilang bakat yang ni.

Saya kategori tak cukup tinggi..mmg kereta gerak sendiri la. Buat setakat hari ini bagi je la kereta apa..boleh jer drive. Lantak la orang kata kereta bergerak sendiri..janji saya yang boleh bergerak..haha.

i bawak sendiri kereta hubby ok, tapi kalo dia ada sebelah rasa serba x kena. heheheh... memang suka bawak keta kecik2 je kl ni...senang nk tukar lane... ahahhaha...

Akak.. Kena asah balik kemahiran tu. Kete beli memahal takleh bawak. Takut.. Tak legend laaa cmtu, kan? Heheheh chaiyok kak.. Chaiyok... Buat gilir2 ngan husband. Barulah mahir..

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign