Pages

9 February 2015

#pnstoberisuka : Laksa Sedap Di Selayang



Taraaaa........
Dan aku terus terliur tengok laksa nih.
Adeh..

Susah okeh nak carik laksa memenuhi citarasa anak tekak ku di area KL nih.
Aku tak berapa "in" sgt laksa ala ala nyonya macam kat Old Town semua tu. Tambah lagi gedebuk ada ikan sekor dalam tu. Dah kenapa kan? Masak asam rebus ke apa.
Dan aku tak berapa "in" juga laksa Penang yang ada nenas. 
No no no.

My feveret laksa adalah laksa Utara (eh. Penang bukan Utara kah?)
Pendek kata laksa cam atas tu.
Laksa - kuah laksa - salad,bawang,cili padi. Optional telur rebus. Takde pun takpe. Oh. Limau. Perah dalam tu - dapat la rasa masam, dan gigit pulak cili padi. Pergh! 

Ada tu ada orang jual. Tapi kata orang tu sekadar nak melepaskan rasa teringin boleh. Nak ulang. Mmg susah lah nak carik.
Dan akhirnya aku jumpa jugak yang sedap dan menepati citarasa lidah ku yang suka kan pedas, masam dan pekat. Macam buat sendiri.
Di Food Court Majlis Perbandaran Selayang.

Yang dekat bulatan arah nak ke stadium Selayang - atas bukit sket tu.
Kedai tu ada nasik berlauk utk lunch jugak. 
Aku selalu gak kalau ada urusan kat opis yang kat Rawang (IKN), depa bawak makan sini. Pastu makan ikan bakar kan. Sedap.

Tapi, tu hari singgah makan dgn bos, opismate taknak makan nasik. So, try laksa. Selama ni tak pernah try.
Sekali rasa. Sedap! 

Lepas tu terus rasa nak makan lagi. Lama gak tunggu, baru ada peluang.

Memula tu pergi dah habis. Terpaksa carik2 kedai makan area stadium Selayang tu.
Ada la laksa. Tapi tak berapa nak best.
Lepas tu sekali lagi try. Ha, kali ni dapat pun.
Suka. Sedap. Suka.

Jadi, peminat laksa Utara boleh la try.
Tapi kalau tak sedap jgn marah puanstoberi naaa...  

5 juta komen

peminat laksa jugak kannn.... kalau ke Ipoh....kekda harus cuba laksa kat padang polo tu...nama gerai dia "Laksa Kedah" utara jugak kennn....mintak tambah cili tau....
lidah lia rasa sedap la...tak tahulah lidah kekda...hehehe...[ehh terus balik ni nak cari laksa....sesi nak gemokkan badan lagi nih....] =))

Kekda..ada satu lg..dekat skit ngan sentul.kt uptown danau kota..cer try

saya peminat laksa jugak! and tak suka jugak kalau letak nanas, atau laksa nyonya tu. versi saya, laksa ngan kuah laksa. cukup. dengan daun kesum asam keping semua boleh telan.

saya peminat laksa jugak! and tak suka jugak kalau letak nanas, atau laksa nyonya tu. versi saya, laksa ngan kuah laksa. cukup. dengan daun kesum asam keping semua boleh telan.

Mcm yg rin makan lksa utara kedah yg byk cawangan tu pn sedap...

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign