Pages

23 February 2015

Cuti 4 Hari - Masak Dan Makan

Hye uols?
How's cuti?
Best? Best habiskan masa dalam jammed ke apa?
Hikhik.
Oh. Begini rasa nikmatnya kalau tak abiskan masa dalam jammed.
Ai dah serik uols. Sepanjang duk di KL ni, baru 2x ai balik kampung masa raya cina. Dan kedua duanya ai pecah rekod - 7 jam dari KL ke Ipoh. Aiyoh.. dun want.. dun want anymore.

Lagipun ai baru balik masa cuti Hari Wilayah + Thaipusam awal bulan tu hari.
And next week InsyaAllah balik lagi. Mak buat kenduri tahlil n doa selamat sket :)

Jadi, 4 hari cuti weols mmg melepak kat rumah je lah. Mmg nawaitu nya pun begitu. Bukan senang ya empat hari bergelimpangan bermalasan kat "home" je (home is where the heart is. Cewah!)
Malas giler nak meronda ke hapa.

Ada tu ada la. Gi Tesco, beli ayam. Gi Jusco beli sayur. Ye lah, pasar kan semua tutup.
Jadi, ai menggigih la memasak. Ni semua gambar ada kat IG puanstoberi. Kira ulang siar lah untuk orang yg dah tgk tu. Hihiks.

Hari Khamis, gigih masak ayam kicap.

Hari Jumaat, pagi gigih masak nasik goreng n tengahari gigih masak spegeti.




Eh. Susah nau nak carik minced beef brand Ramly tu. Apa ke hey nya yob?? Jenuhnya yong mencari dari Tesco membawa ke Jusco. Idak le jumpa mendalah tu. 
Jadi, yong beli minced beef mentah tu. Kat bahagian daging2 tu. Eh. Okay jugak. Lagi sedap lah rasanya kan.


Hari Sabtu, gigih masak tomyam udang banjir.

Hari Ahad. Dah tak gigih.
Beli nasi kerabu kat pasar tani je.
Mmg semata mata gi pasar tani beli nasi kerabu.
Huhu.

Oh. Hari Rabu lepas teringin tom yam SR.
Jadi, mari lah kita pergi.

Eish. Sedap je walau dia taruk mushroom ngan cauliflower je pun. Udang 2 ekor.
Yang nampak cam nenas tu, cauliflower lah.
Sukalah keowtiow yang jenis kekecik ni. Tp susah nak carik.
Pad Thai kan namanya.
Suka. Terus rasa nak buat tomyam lagi dengan pad thai nih.

1 juta komen:

Reen, betui la...susah nau nk carik minced meet ramly. kalo x de i bedal je jenama azmy.

I pon x balik kampung...x larat nk ngadap jam, walaupon kg x le jauh mana... heheheh... (actually hubby kena keje masa CNY, so lepak umah je la...)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign