Pages

24 February 2015

Diamond ke Gold?

Wah. Bagai orang kekaya je mahu memilih diamond atau pun gold.
Haha. 
Ini berkenaan ini lah.

Yang diamond
Atau pun yang gold.



Mengapakah tetiba?
Aku dah guna produk Nour Ain (NA) kurang lebih hampir 2 tahun.
Mmg best NA nih. Aku akui, mmg serasi lah ngan kulit muka aku.
Aku guna sabun, toner, serum n krim. Krim malam sekali sekali je.
Aku paling suka serum. Mmg banyak botol gak lah beli.

Tapi, yang jadi masakelah sekarang adalah, parut jerawat tak mo hilang pulak.
Dah kenapa?
Dulu takde masalah pun.

Let's say macam nak period tu kan selalu ada seketul dua jerawat tetiba muncul, pastu dia dah kecut, pastu nanti ada cam berbekas. Ha, yang tu lah aku gusar kan tu. Tak mahu nya hilang dah kenapa.
Faktor usia lah tu. Kan?

Jadi, aku rasa aku kena turn back to pharmacy product atau kaunter.
Mula ingat nak guna Clinique. Pastu mmbr aku cakap sesuai ke ngan kulit matang ni. Sebelum ni pun aku mmg ada terpikir. Tapi, boleh je kalau nak tanya kat kaunter terus kan. 
Tapi, tup tup terfikir, why not aku try Safi je.
Ramai kata okay kan.

Sebelum ni, lama jugak aku guna Loreal. Pastu tukar SimplySiti. Dermagic pun pernah sekejap. Lps tu yang guna NA tu.

Jadi, sebelum cuti CNY tu, balik kerja terus ajak myDH ke KLCC. Nak pergi Watson. Watson KLCC ni best sket. Sbb cam besar. Sementara nak ke Watson tu lalu ikut Parkson. Nampak la Clinique. Dah siap ada set dia. Dalam 3ratus lebih.

Tapi, sbb dalam pikiran dah set nak try Safi. Jadi, ke Watson lah kita.
Kebetulan ada promoter kat tempat Safi tu. Byk nau lah 'komponen' Safi ni. Siap ada "minuman utk muka" (tp ni aku tgk kat website dia takde pun).
Aku try Rania Gold lah instead of Diamond. Diamond kat utk orang2 umur 40-an. Ai lambat lagi. Ai baru 30-an. Cewah. Masih tak mengaku tu. Huhu.

Lepas begitu begini dengan adik promoter tu, aku pun amik 4 menda je. Kalau byk2 pun, takut pula tak serasi dengan muka. Kan? Adik tu tanya muka aku jenis sensitif ke. Sbb mungkin dia nampak muka ada jerawat. Aku pun tatau apa masalah. Tetiba ada jerawat tumbuh 2,3 ketul. Dia tumbuh kat tepi area kita pakai tudung tu. Sebenarnya kulit muka aku bukan sensitif. Muka aku ni tonyoh je apa, kira macam buleh la semua. Tp kita tahu lah kulit kita kan, kadang ada jugak yg dia merengsa. Tp mostly buleh aja.

Aku amik ni saja.

Pembersih wajah lembapan mendalam (ni kalau kulit berminyak is big no no ya. Sbb muka rasa melembap lepas pakai. Not oily, tapi rasa cam lembap la)
Penyegar.
Serum.
BB Cream.

Cukup. Sbb kalau pakai BB Cream tak perlu pun pakai krim pelembap siang tu. Krim kecantikan pun ada. Eh. Murah sesgt krim kecantikan ni. Tanjat aku. 9hinggit je kalau tak silap. Tapi, aku tak ambik lah sbb dah ambik BB Cream.
Tapi serum dia aku ingat macam NA punya serum. Air kan. Ni tak. Macam krim. Tp bila sapu ke muka takde la rasa 'creamy' (eh, macam kek pulak), okay je. Ringan gitu.

So, kita tgk keberkesannnya. Sekarang jerawat 3 bijik tu macam menggila. Aku nak tgk samada safi boleh merawat ke tidak. Kalau berkesan, mmg win lah anda, Safi Rania Gold.

Detail produk [link - Safi Rania Gold]

3 juta komen

Saya ni pun teruk sangat dah kulit muka. Bekas jerawat, kusam semua lah.
Macam tak berjodoh dengan set2 rawatan muka ni.
Pakai apa pun, tetap la ceni jugak huhu..

kekda kita mmg pengguna tegar safi...dok tgk org lain try mcm2 gatal gak beli..last2 safi gak yang melekat hhhahhaa...

Sy x guna krim ni sume. Pakai bedak je.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign