Pages

13 September 2013

Edisi Bebel Di Hari Jumaat.

Hoih.
Taktau nak buh entry apa.
Tapi kalo takde entry ari ni, lama la plak takde entry. Skrg ni, ari minggu aku paling pemalas nak buka laptop. Kadang rasa cam rugi plak bayar broadband tu. Sudah lah phone pun aku pakej internet yg byk jugak, 5GB nyer. Tapi nak terminate pun sayang jugak. Penting tau internet skg. Bagi aku, cam 'gelap dunia' jugak aku kalo tak online beberapa hari. Haha.  Cuma skang aku igt nak downgrade data plan phone aku. Amik 3GB. Bila da limit tentu aku kembali pada bband kan. Oke. Good. 

So, esuk cuti 3 ari. Wiiii... tp aku tak plan ke mana2 (agaknya lah..kot... hahaha).
Balik kg pun tak.. sbb 26hb mak datang sini. Jumpa dokto.
Aku rasa nak lepak rumah, selepak lepaknya. Haaaa... Berapa lama dah aku nak deco deco rumah, tak berusik.  Tu ari ada beli cam lukisan la, kat Parkson. Pastu ingat nak buh kat bilik tidur tetamu. Hurm. Aku rasa bln 5 aku beli tu ari. Pfttt... Bukan per la kan. Nak pasang kena drill, drill plak ada masa2 tertentu. Yg aku available mmg ari Sabtu je lah. Sabtu plak jarang ada kat rumah. Kadang dok pikir, ke mana aje aku abis kan masa ujung mggu yer. Asik tak lekat kat rumah je... 

Byk lagi menda aku nak men deco kan. Dan tokok tambah sket. Tapi tu lah. Buat masa ni biar lah. Orang2 dtg pun kata, napak luas rumah aku. Haha. Mmg la napak luas sbb aku tak suka semak. Dinding pun takde apa. TV sebijik ja. Kan konsep rumah aku less is more (la sangattt). Tp mungkin sbb aku ada cermin beso tu kot napak luas. Kot la.. entah la labu.. aku pun bukan reti sgt ID, ID ni.. tgk majalah Apartment tu, apply la mana boleh.

Oh. Tadi sebenar aku ada post gmbr kat IG. Tp aku delete. Kuikuikui. Sbb aku rasa cam..eh poyo nyer. Gmbr reservation yg aku closed deal kat Matta Fair tu ari. Hari ni last day utk buat payment baki. Mujur akaun org tu Maybank, terus je Maybank2U - then fax kat dia transaction tu. Settle. 4 ari pikir tu.. hahaha [ye lah sgt..padahal mmg da buat keputusan..propa sanggatttt]. Maka, dgn ini settle lah sudah dibayar. Fuh kanan fuh kiri, moga tiada halangan lah yea.

Oke lah. Nak gi survey2 jap. Ala, tpt ni aku pernah pergi pun ekceli. Tp saja.. nak merasa kelainan pulak. Alang2 dapat rega berbaloi kan. Hiwhiwhiw... Nak ikut.. jom ah! tp kena sediakan ongkos la yer.. aku pun jenuh potong gaji tetiap bulan duit masuk ASB utk gi holiday leisure leisure nih. Duit ASB mmg tak bley freeze kan lelama. Kena kuar masuk kan duit. Hihi. Tabung Haji takpe. 

Oh. Meh tempek ini.
Aku share beberapa hari lepas kat FB.
Benar kan?
Aku pernah terlepas pandang utk bagi "sedekah wajib" thn lps (sbb aku tak potong gaji terus) dan thn 2012 tu mmg la kereta aku byk hal dan ragam. Ditambah lagi burnt tiket gi Vietnam. Pheww... terus muhasabah. Dan terus langsaikan semua kewajipan akhir tahun 2012. Tahun ni mmg allocate tetiap bulan dah.
Jadi, if kita layak.. jangan la abaikan. Aku rasa, kalau isteri esp yg bekerja ni rata2 mmg dah layak. Sbb perbelanjaan byk pergi ke husband. Biar lah sedikit, sbb yg sedikit tu lah akan diganda oleh Allah. Dah hujung tahun kan..boleh la bajet2 dah.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign