Pages

18 February 2016

Dr Natasha Dalam Rancangan Dr Muhaya Dot Com

Beberapa minggu lepas dah rancangan ni. Masa tu aku EL.
Jadi, dapat lah tgk rancangan Dr Muhaya Dot Com ni.
Ini pun sbb ter tgk iklan dia.
Aku cam tak perasan sgt masa iklan tu sapa jemputan dia.
Pastu, myDH kata "eh, awak tak kenal tu... tu doktor awak kan?"

Tgk balik. A ah la.. my lovely doctor.
Cewah. My doctor katanya.
Haha.
So, kita dah sesiap la rekod. Sbb rancangan tu waktu kerja kan.
Tup tup, ter EL pula hari tu. Jadi, dapat la tgk terus. Hihi.

Dr Natasha cakap pasal fibroid.
Di samping Dr Natasha, ada sorang bekas pesakit fibroid juga dijemput.
Kesian juga kakak tu. Fibroid dia dalam rahim. And, ada byk2. Pastu rahim pun terpaksa removed masa operation. Tapi, ovari tinggal.
Fibroid ni ada memacam. Dan kedudukan dia pun byk tempat. Ada dalam rahim, luar, kat dinding rahim.

Tapi, majoriti fibroid bukan kanser.
Dan kalau ada fibroid waktu pregnant pun, mostly tidak berbahaya pada kandungan. Esp yg bawah 5cm kata doktor.
Tapi, doktor kena pantau lah pembesaran baby dan fibroid tu.
Cuma, kalau fibroid tu kat bahagian bawah, mungkin akan ganggu baby nak keluar secara normal.
Sbb dah biasa dengan penerangan dr Tasha, jadi, mmg rasa best je lah masa dia terangkan tu.

Memula tu ada la dia introduce diri.
Dr Muhaya macam impress sgt bila Dr Tasha kata dia dalam bidang fertility, dan byk dah bantu pasangan yang ada masalah fertility ni. Terus cam sebak.. Huhu. Ye lah, me as one of her patient kan. Dr Muhaya pun sama jugak, semua doktor tugasnya membantu orang, kan?
Cuma, Dr Muhaya ni introduce Dr Tasha dari Pusrawi. Mmg Dr Tasha bertugas kat Pusrawi gak. Tp most of the time, dia ada kat KL Fertility. In fact, aku punya rawatan pun semua kat KL Fert. Tak pernah pergi Pusrawi.

Comel kan Obygyn saya?
Hikss..

Ada kot online kalau nak tgk rancangan ni.
Cuma episod latest ni belum ada kot.
Kena register baru bleh tgk. Nanti aku pun nak register lah gak situ.
Mcm byk gak topik2 menarik dalam bual bicara tu.

p.s :
*Blog Dr Natasha [drnatashanor]

2 juta komen

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign