Pages

17 February 2016

#jjcmpuanstoberi : Dagang Avenue Food Court

Siapa selalu lepak makan makan kt sini?
Weols 1st time sampai sini. Hihi. Last week pergi sana.
Itu pun sbb nak JJCM Pancake Krabi.
Alah.. dah lama pancake ni ada kat situ.
Tapi tak pegi pegi.
Sbb rasa area Ampang tu, macam hazab je nak pegi. Jammed lah, parking susah lah.
So, bila cuti CNY tu ari rasa macam KL lapang sket, maka jom lah kita pergi.
W.app myDH kata lepas kerja nak pegi makan pancake Krabi.
Tak pernah pun tunjuk kat dia sblm ni.
Terus je ajak kat w.app. Huhu.
Tapi, takpe lah. Waktu orang cuti, nak ke Ampang senang je.

Cuma, masalahnya kami tak berapa biasa area Ampang. 
Nak masuk simpang Taman Dagang pun dah terlajak lajak.
MyDH ni macam tahu.
Tapi, biasa lah kan lelaki. Mesti dia nak cam "eh, awak kata depan lagi simpang dia".
Padahal lps tu dia kata "rasa mcm simpang tu"
Dan dan play victim la kan. Nyampah tau. 
Kita pun mana lah arif area Ampang tu.
Kut area Kg Baru ke, Sentul ke Jalan Conlay tu boleh lah.

Entah kat mana entah food court nih.
Berpusing jugak lah.
Rupanya bebtul sebelah Galaxy Ampang tu yer.
Lps dah sampai, baru lah incik suami cakap, patut masuk ikut situ, pastu masuk simpang sini, pastu sini.. bla bla bla.
Pfttt.. ai is malas nak layan. 
Ai skrg mmg malas lah nak bertekak ke apa. Kalau ada rasa apa2, senyap je. Malas lah. Agaknya sbb faktor umur kot kan. Orang kata mood swing ke apa ke, tapi ai Alhamdulillah takde. Ai sendiri rasa perubahan tu skrg. Much better me now. Butttt.... orang dah kenal ai dulu mcm garang2 kan, jd depa ingat ai tetap camtu. Lantak lah. Tapi, ai rasa ai mmg malas nak bebising, malas nak mood swing ke apa.

Nasib ada parking dkt area food court tu. Sekarang mmg ada je rezeki camtu. Parking sure dapat dekat2.
Terus pi order pancake lah. Sbb itu pun tujuannya kan.
Sambil tggu order sambil tgk sekeliling. Yes, kami mmg tak pernah sampai kan. Harus macam ooo..memacam ada rupanya sini. Menarik jugak.

Tapi, kalau hari biasa, tak cuti tak apa, nak dtg lps kerja, rasa macam sesak juga lah.
Tapi, okay kot. Naik AKLEH. Lps tu nak balik terus naik DUKE.

Weols order banana nutella dengan special.
So, how pancake Krabi ni?
Ce tanya orang pernah makan yg kt  Krabi punya?
Huhu. 
Boleh la utk melepas rindu kata orang tu.
Lagipun nak carik kat mana lagi kan.
Cuma myDH kata "apsal makcik kat Krabi tu buat zap zap zap kejap je siap. Sambil sembang2 je"
Hehehe.
Makcik yg di refer oleh myDH adalah makcik Yaminlah yg femes di kalangan blogger yg pergi ke Krabi dan nak makan pancake. Hihihi.
Entah lah bang oi. Kat sana tu mmg dah kepakaran mereka. Tu yg zap zap je siap.
Tapi, ai is tetap rindu pancake Krabi sanun. Still lain rasa dia. Tunggu lah bebila nanti repeat lah gi Krabi. Tapi taknak pi island hopping ke apa. Just rilek2 saja. Nak amik resort2 yg mmg hadap laut. Rest n rilek 2,3 hari. Aaaa... bestnya..

Sebenarnya 2 hari berturut2 kami pergi makan sini.
Sesudah makan pancake tu, esoknya kami dtg lagi. Kali ni pergi malam. Dgn famili abgcik. Dia mmg datang rumah utk pergi makan2 ngan weols malam tu. Siap dia dah pesan, takyah susah2 masak. Kita makan kat luar. Sokay lah.
Pergi sana sbb rasa macam senang nak order apa2. Banyak pilihan kan.
Dan ini lah yg kami makan.




Ha kau...
Sate pun order. Tapi lambat sampai. Dan terpaksa bungkus. Tak berapa pun sate ni. Next time takyah order.
Abgcik nak try pancake. So, order lah.
Oh, kali ni cepat plak dapatnya. Mungkin yg hari sebelum kiterang pergi tu, dia baru nak siap2. Jadi, lambat dapat. Kali ni cepat je. Semua makanan pun cepat ja. Okay lah situ.
Cuma kalau malam, mmg hazabun lah nak parking. Ni pun pergi malam weekdays. Kalau weekend mmg lagi dabel hazab agaknya.
Ni pun pergi, ada orang dabel parking depan kereta kita takde tinggai no fon apa bagai. Isk.

3 juta komen

Dulu masa memula kawin rajin gak makan kat food court sini.
Tapi dah lamaaaaa sangat tak gi.
Nanti la ajak husband JJCM jugak hehe

adui, lapo plak menengok menu2 ateh meja tu huhu

MYA :
Saya tak pernah pegi.. huhu.. macam best juga rupanya sini ye.

NAD :
Biasa le tu..lelagi kat sini memacam ada. Meh la makan kat sini :D

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign