Pages

8 July 2015

Beli PowerBank Baru

Ihihik.
Takde apa nak cerita. Ini pun jadi lah.
At least nanti buleh refer balik berapa lama lah guna powerbank ni kan.

Kali ni ai beli online.
See.. ai ni kan, mmg lah gemo no membeli online.
Bahaya sangat..ngat..ngat...
Tapi, ni online memurah ja.
Beli kat Lazada.
"hello cik Ida, saya nak antar barang Lazada"
Suka bila orang kol bitau nak antar barang. 

Kisahnya kan ada promo caj penghantaran percuma skrg kat Lazada.
Kalau biasa, below RM75 kan kena caj. Berapa. RM15 ke ntah. Lupa dah.
Skrg tgh promo, dia free.  Tp certain barang je lah. Dan ada date tertentu penghantarannya.

Ai buat COD.
Untuk powerbank ni ai order 25.6.2015
Pastu dia nyer expected delivery tu antara 1 - 3 Julai.
Okay lah. Bukan nak rebut2 pakai pun.
Tup tup, eh, 30 Jun dah sampai.
Mmg lah 27 Jun tu dia ada emel. Tapi, dia tulis akan sampai 3,4 hari lagi.
Kebetulan lak masa dia sampai tu aku takde cash. Baru bayar duit something ke orang.
Kelam kabut jap lepas dapat call kata dia dah smpai. 
Mujo husben aiols kat sini tau.. pinjam duit beliau jap.

Ini lah dia barangnya.

Pink karer lagik. Haha. Power bank pineng.
RM55 sajork. 10000 mah. Okay lah tu. Ai pun bukan selalu guna. Untuk travel ajer. Lagipun cikepal ai baterinya masih "laju" lagi. 
Dapat pouch pink karer gak.
Heharap bertahan lah yer.
Before, ai guna yoobao. Okay lah. Dalam 2,3 tahun gak lah guna. Now dah rosak. Tak tau lah samada dia mmg rosak or cable dia je. Entah.

2 juta komen

Pink lg tu.. Aini xpenah beli online dgn lazada tp hubby rajin beli.. siap ckp lazada jual brg murah dan so far elok la brg2 dia..

Akk punya power bank yabao masih bertahan.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign