Pages

4 July 2015

Handbag Raya

Wahhh... kemain nak cerita handbag raya bagai kan.
Haha.

Last year takde beli bag raya.
Jadi, this year kena beli.
Rasanya kalau balik raya kat kg aku je beli bag raya nih. Hihi.
Last 2 year yang berpergian ke MValley semata mata nak beli Polo tu. Sbb kat MValley je byk choice macam aku nak. Tempat lain takdak. Dan tak lawa. Dan tak taste macam aku nak.

So, tahun ni riki riki beg apa plak.
Carlo Rino?
Hurm. Carlo Rino dah byk fake lah sekarang.
Aku pelik betui lah, apsal lah beg Carlo Rino pun orang nak tiru eh?
Tu ari pergi kat Kenanga tgk belambak beg CR nih.
Dah la masa tu mmg aku bawa beg CR, dah orang igt aku pun beli yg Kenanga punya agaknya.
Motip la sangat tau.
Sbb Carlo Rino ni bukan la taraf2 Gucci ke LV ke.
Itu pun nak tiru ke.
Harga tiruan tu, tambah sket lagi dah dapat ori.

Jadi, menyampah.
Maka, mari carik jenama lain ja.
Yerp. Biasanya mmg beli handbag CR. Tapi idak la all collection tu mesti wajib CR. Jenama cap ayam pun buleh, tapi dah CR yang macam worth value, apa salahnya kan. Ate, tu je le kemampuan nyer pun. Ukur baju badan sendiri dan mmg tara tara itu je le yang diukurnya. Tak mampu dek non nak ber Coach bagai. Dari coach bagai tu baik beli tiket pi melancong. Muehehehe. 

Oke, takpe. Lain orang lain citarasa.
Nak beli Polo pun melambak fake juga.
Dah kenapa seme nak di fake kan wey.. murah je CR, Polo semua ni.

Ni sekarang aku berminat Charles & Keith pulak.
Yang ni pun aku rasa macam ada jugak fake dia.
Pelik sungguh lah weh.. harga dia bukan lah tahap ribu riban.
Ah lantak.

Memula tgk kat web dia dulu. Buleh beli online ya uols. Tapi, kalau takde promosi, caj penghantaran boleh tahan. RM30 utk pembelian below RM300. Kalau atas tiga ratus - free delivery.
Link [charles and keith]

Suka plak yang camni.


Ailoike..
Ada kaler lain, tapi suka plak kaler putih ni..

Cam ni pun suka gak.
Ni pun lawa.
Ada sale kalau beli online.


Yang penting nak beli wallet sebenarnya.
Dah lama dah pakai wallet sekarang ni. Sekarang pakai sembonia punya sbb masa tu CR takde sale ke apa ntah. Itu je le pun taraf2 aku pakai kan. Tak sembonia, CR, tak pun polo. Range harga pun lebih kurang sama.

Wallet berkenan yang ni.

Sebab dalam dia sama ngan wallet aku guna skrg.
Ni pun cantik gak.



Jadi, tu hari before gi berbuka puasa ngan rakan2 HR kat The Zone tu, pergi KLCC dulu.
Best gak la outlet CnK kat KLCC ni. Bagus je promoter dia. 
Eh. Aku pun lama giler kot tak gi KLCC nih. Nak carik kedai2 pun cam dah tak reti. Dulu tahu je mana letak duduknya kedai tu. Ni siap kena tanya kat kaunter informasi nak cari DiGi. Haha.

Sekarang ada sale kat outlet Charles n Keith.
Tapi, new arrival takdak. Apa yg ai minat adalah new arrival. Saja lah tau.
Dapat la seketui handbag dan seketui wallet.
Habis terus bonus pakjib bagi (T____T).
Jadi, misi seterusnya carik kasut plak.
Eh. Aku ni bebuat lupa ke gaji next selepas dapat pada 9.7 ni adalah 48 hari lagi.
Makan serdak kuih raya kau ni kang. Mueheheheh :P

1 juta komen:

haaaaaa mana satu beg raya kekda nii? habis bonus yekk. ida habis ke tinted kete hahahahha sedihhhh

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign