Pages

7 March 2016

Motivation Monday

Kita ada pendirian.
Tapi, orang tak respect.
Orang nak kita pun macam dia.
Bila kita tak macam dia nak.
Dia tak puas hati.
Dah.
Abaikan.
Tak perlu berpanjangan.
Ambil kata kata Dr Zubaidi ni.


Orang lain semua bersikap positif.
Tapi, dipertemukan dengan sorang hamba Allah.
Bukan saja pelik. Tapi menjengkelkan.
Sampai kita berdoa.
Janganlah kita berjumpa si polan ni.
Bukan senang nak pujuk hati bila terkena dgn org pelik.
Ambil kata kata dari Ustazah Noor Laila ini.
Doakan yang terbaik utk orang tu.



*Gunakan FB utk memotivasikan kita, bukan men-down kan kita.
Jauhi elemen negatif. Kalau ada - cantas sahaja.
Buat apa nak pening2 kepala fikir pasal orang tak puas hati.
Menyusahkan saja.

**
Selamat Hari Lahir utk sahabat; Harlinda.
Sahabat yg dikenali dari alam maya lebih 10 tahun lalu,
membawa kepada persahabatan di alam nyata.
Semoga hidup dan persahabatan kita diberkati Allah, sentiasa :)

1 juta komen:

Salam kak eda....dah lama tak hye hye kat kekda....=))
Doakan yg terbaik saja utk mereka....
yang penting kekda bahagia dgn hidup kekda kannn.....
[cium pipi cikit....=)))]

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign