Pages

8 October 2015

Tarikh Penting Dalam Islam Tahun 2016

Sumber : Islam.gov.my

Haha.
Advance nau cik kak..
Tahun 2015 pun tak abis lagi.
Hehe.
Tapi  next week dah  nak masuk 1 Muharam 1437 kan.

Senang nak tahu bila 1st Ramadhan tahun 2016.
Senang tak tgk raya tahun 2016 bila.
Senang nak tgk bila raya haji.
Hehe.
Ramadhan tahun 2016 adalah bermula pada 6 Jun 2016
Dan 1Syawal pada 6 Julai 2016.
Jangan ingat jauh lagi ya.. pejam celik pejam celik dah sampai bulan Jun.

Jadi, cecepat lah ganti puasa pada yg belum mula tu.
Cewah! Mementang dia dah settle. Kan?
Tapi, rasanya ramai pun dah settle. Siap tu hari masa bulan Syawal sempat puasa enam lagi.
Tahniah. Ai tu ari pun buat yg wajib je. Sunat hanyutttt......
Lagi satu penting juga pada orang2 yg suka beli tiket flight awal-awal kan.
Jangan terbeli tiket bercuti pada hari raya plak. Hihi =)

3 juta komen

hehehe Lissa pun tadi search kalendar 2016 ..siap print lagi. haha

6 jun eh ... alhamdulillah tq kekda kongsikan info ni ...

MELISSA :
Senang kan prepare awal2.. cewah.. Hikss :)

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign