Pages

7 July 2014

Movie : Transformers - Age Of Extinction

Hari Jumaat yg before puasa tu ramai update gmbr tiket wayang g tgk Transformers. 
Amboi, meriah uols kan.
Aiols je tgk early bird hari Sabtu. Haha.
Early tak early la. Kul 11am jugak. Dah jarang sangat tgk malam. Tapi, bukan je tgk malam. Wayang pun dah jarang tengok sebenarnya.

Hari tu gak la macam semua orang menyerbu mall. Penuh. Padat. Phew.
Sehari sebelum puasa katanya. 
Weols tgk kat Wangsa Walk Mall.


Beli tiket awal kemain. Takut habis!. Haha. Belum kuar lagi dah beli.
Masa nak pergi sukan kat Melaka tu dah nak beli kiranya. Tp TAC Maybank bengong time tu. Dah siap log out baru TAC nak sampai. Tak payah lah!
Jadi, hari Isnin tu baru beli. Memula tgk, alamak..sold out dah pun tiket hari Sabtu pagi. Tp rupanya tu yg cinema biasa.

Citer Transformers oke la layan 3D lah. Yg sebelum2 ni pun sama. Tgk 3D gak. Takpe lah. Once a blu moon kot. Kat TGV dia dah jadi 3D-X kan. Siap dapat terus spec 3D tu. Bagus. Hygiene and spek pun lawo. Haha. MyDH siap nak buat spek bawak keta. Lantok la bang... 

Citer transformers - takkan la tak best kan.

Walau takde dah hero yg muka luhur tu kan - si Witwicky tu.
Tapi, oke ja citer kali ni. Sbb ada elemen family, si ayah yg fatherly. Omputih pun masih jaga tatatertib anak derang kan.

Heroin
Hero
Harus la Mr Optimus Prime kan. Haha.

Actually kalau hero manusia - mungkin ayah si Tessa n boifren dia kot. Depa dua ni pun byk lawan lawan gak.
Best la. Rasa berbaloi kot hampir 2 jam.
Elemen lawak pun ada. Bumblee bee kemain marah bila dia tgk manusia cipta 'kereta' macam dia. Tapi, lagi comey - kaler merah (napak cam pink pun yer jugak). 

MyDH komen - citer dia mmg total action. Sket je la kalau nak kata takde. Masa awal tu je. 

Ada pulak Galvatron. Makanya harus ada sambungan sbb nak lawan Galvatron pulak kan.
Tapi, spesis autobot pun dah tinggal sket je.

Apa pun,
kalau minat, pergi lah tgk (rasa cam semua orang dah p tgk). Nak lagi best - tgk kat TGV - 3DX buleh dapat spec terus. Haha.
Tapi, bulan puasa ni pergi siang lah. Malam kang cam lagho pulak. Huhuhu. Tp pergi siang resah pulak bau popcorn yg semerbak tu.

5 juta komen

saya pun tgk ari sabtu gak sehari sblm pose tu hehe..penuh mak aih ngan manusia! tu pun dpt seat dpn2 haha! jadikla...
saya tgk cam best jek, nak gi toilet pun xjadi sbb takut terlepas apa2 yg best.teruja gak la 1st time tgk movie transformers ni, sblm2 ni takpenah tgk pun yg no.1,2,3..

tp ada gak citernya ta best langsung! apa yg xbest ek? hahaha..! saya cuba cari tp xjumpa, jumpa yg best jek kekekeke :P

akk, g wangsa walk ari sabtu be4 puasa ke??sbb sy pon ade snggh wangsa walk otw nk blk mlake..allahu, x ketemu plk..

plan ingt nk tgk kat wangsa walk jgk, tp tiket x beli lg, tgk org plk rmai ya amat..last2 jln2 je dlm wangsa walk tu..

isnin bru g tgk kat mlake..mmg best giler cite die..rugi sape x tgk lg..hehe..

btw, selamat berpuasa kak :)

salam kekda,

ida dah tgok ri tu. si tessa dgn boifren die xde dlm citer ni pun xpela. xbest pun HAHAHHA.. ayah die ok! kkekkeee

tak dan lagi nak tgk movie nih. ^_^

Mana ada semua orang tengok Kak Reen, saya kalau nak nengok kena naik bas 4 jam ke pekan Sibu. HAHA. Kalau naik kereta 3 jam, memang tak mampuuu. hehe. So kalau orang tengok wayang mengidam saja lahhh.

Rindu Wangsawalk!! Dulu itulah idaman hati pergi tiap minggu tengok wayang. sobs

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign