Pages

26 November 2013

Keranamu, 9763

Nombor apakah?
Yerp. No 9763 sgt dkt dgn aku. Dan famili aku.

Actually tu nombor askar arwah ayah.
Kereta arwah ayah dulu pun mmg beli khas nombor tu.
Dan bila aku beli kereta 9 thn lepas pun, aku mmg booking nombor tu gak.
While, adik beradik aku, termasuk aku, semua pun no phone hujung ada nombor tu. Eh. Semua ke. Abang aku no. 2 tak. Entah ek. Bukan la taksub sgt dgn nombor tu. Tp mungkin tu saja cara buat kami rasa 'dekat' dengan arwah yg dah lama pergi (tahun 2005). 

Tapi, kali ni nombor ni jugak la buat aku pening kepala.
Hai la 9763.


Tapi bukan pasal nombor ni. Pasal JPJ lah. Time ni lah nak buat mySikap lah my itu lah my ini lah. Hah. Kan dah masalah terus.

Grrr...
Dah kenapa ada orang lain minat nombor ni gak.
Frust nonggeng!

Nak booking, tengok2 dah ada orang beli dulu.
Sedihnya bukan kepalang. Tahap rasa taknak makan minum.

Dan time tu lah yang sistem down. Nombor pendaftaran jadi slow. Suppose seminggu je abjad dah berubah. Ni dah kena tggu 2 minggu. Rasa nak menangis.... (T____T)
Pulak tu sekarang, kalau tak melalui tender, kena tggu abjad tu berubah dulu baru boleh beli. Dulu rasanya cam takpe. Tah, aku pun tak ingat. Yang aku ingat, aku g JPJ, salesman kereta tu ikut skali, then aku bayar RM300 sbb nombor aku nak tu tak masuk dalam list kat tv yang dipamerkan kat JPJ tu. Tapi tu duluuuuuu... cerita 9 tahun lalu. Mana kan sama dengan sekarang kan.

Dan, akhirnya tak dapat la aku mengekalkan no 9763 tu. Cuma aku amik nombor yg sama dgn no phone aku satu lagi. Walau hati tak berapa puas. Tapi, oke je lah. Redhaaa... mujo hati ni dah belajar utk redha dengan sesuatu. Kira cam hati dah kebal la kan. Ujian hampir 5 tahun boleh redha, takkan hal camni nak bermuram durja kannnn...

Apa pun, walau tak dapat nombor tu. Walau tak dapat nak abadi kan kenangan, di hati aku, mmg ayah selalu ada... 

Al-Fatihah utk arwah.....

**
Nombor ni unik sebenarnya. Google google tgk ada orang buat analisis pasal  nombor nih. Dulu arwah ayah kata dia suka sbb 9 x 7 = 63. Lagi cerita pasal 9763 dan nombor lain - numberaday

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign