Pages

29 November 2013

Edisi Skirt Labuh : Soalan Dini

Sementara nak kuarkan entry East Coast, meh la kita sembang - sembang jap.
Tu hari Dik Dini ada tanya :

Mixed-family in da house.... said...
kak, akak beli skirt kt mana? online ke? rasa macam skrg nak ubah fesyen sikit arhhh, byk pakai seluar je...nak lah jugak berskirt...hehehehhe...tapi saya suka shoping online...kalau akak ada kedai online yg best2, share eh. TQ

Oraitz. Sebenarnya mmg aku dah addict tengok skirt. Tengok je cam nak beli. Nak beli je cam tengok skirt. Begitu lah. Kalau jejalan memang aku dah tak pakai seluar jeans dah. Sejak operation tu ari lah. Ada takde pun, khakis tu ada la. Tu pun tak berapa nak selesa. Now selesa dgn skirt labuh saja. Atau pun dress.

Jawapan utk Dini. 

Kalau skirt ni akak jarang beli online. Selain dari akak suka nak rasa material dia camna, akak juga kena tgk saiz. Maklum lah... saiz comel2 (hak tuiii) nih susah sket. Kang ada yg kena potong tang bawah kaki tu. Jadi, jalan mudah, beli kat kedai saja. Ala, selalu je ada kat booth2 skrg ni org jual skirt kan. Kalau KL ni, nak lagi bes, Kenanga (KWC) lah. Lagiiii besttttt.... Murah2 ja. Kadang RM50 dapat 2 pasang. Yg camtu siap bule bawak g ofis jugak. Pakai ngan blouse. 

Lagi satu jenis akk suka pakai yg cam kembang2 skit tu. Takde la kembang payung plak. Kang angin terangkat plak kain tu cam Marilyn Monroe kan. Hiwhiwhiw.

google.
Kalau kembang2 tu camni la lebih kurang.
kredit : Here
Yang biasa akak gayakan dengan cardigan. Pakai t-shirt lengan pendek pun buleh dah. Sarung cardigan. Pakai shawl. Dah oke dah. Tapi yg ni agak kasual. Jadi mmg tak bawak ke ofis lah. Yang ni murah. Kat Wakaf Che Yeh tu ari RM18 saja :)

Kalau nak bawak pergi ofis hok gini oke
Lycra, skirt labuh, skirt lycra
kredit : Here

Itu lah skirt2 yg akak selalu beli. Dan mmg jarang beli online. Kalau dress tu, ada la online. Cuma tu lah.. mostly kena potong la tang kaki  bawah tu sbb tak cukup inci. Hiwwhiwi.. Kalau cam Dini oke kut nak beli online sbb stdkan.. boleh google je long skirt. Macam gmbr atas ni pun rasanya online shop jual skirt gak nih.

Tapi kan, cuma satu lah kan. Kalau berdress labuh  ni, better pakai kain tebal dalam tu. Buat cam kain dalam lah kiranya. Sbb dress ni jarang walau ada lining dia. Tu ari, tunggu tren kat PWTC. Ada sorang tu pakai dress (Zalora rasanya), jarang wehhh... aku plak rasa termalu bila myDH cakap, jarang la skirt dia tu. Adoi... jadi, berhati2 ya.. dari bersopan, terus lain plak jadinya.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign