Pages

4 July 2013

Kes Tatatertib [Dan Rumahtangga]



Tgh duk tgk2 buku Kerusi Bersawang. Sbb skang banyak tul kes 'kerusi bersawang' nih. 
Entah la. Tak tahu la bebudak zaman skang ni. Yg muda2, yg kerja belum 5 tahun dah buat perangai. Tak sayang kerja ke wehh..? Kat luar tu beribu menunggu peluang ni, tp kita yg memang dah ada peluang mempersiakan pulak.

Tapi baca kes yg kat atas ni serasa cam tak percaya kan.
Ini antara kes yg menarik perhatian lah. Ada memacam lagi kes. Ada kes tak hadir sbb jarak dari ofis ke rumah 6 jam perjalanannya. Gulp! Biar betul. Itu kira cam dari KL ke Perlis tu. Ke dekat lagi tu. Dia tak mampu nak sewa rumah katanya.

Tapi kes paling glamer adalah kes penyakit misteri. (-_-")

Tapi betul lah tu. Kes ni walo pun sekadar contoh, aku rasa mmg ada terjadi.
Tapi nyer smpai 249 hari tak datang. Cikgu pulak tu. Dkt nak setahun.
Dgn alasan2 sbgaimana representasi dia tu.
Kadang kesian orang camni. Tak tahu la siapa salah siapa betul.
Mungkin ada lack of communication.

Kadang fikir ada jugak bagusnya kursus pra perkahwinan ni.
Byk kali derang tekankan perihal komunikasi. Sbb kalo lack communication ni, mmg rumah tangga boleh berantakan.

Tapi tu lah. Sebagai lelaki sepatut dari awal dia dah perati bini dia.
Tapi kelakar satu ja - konon nak elak bertengkar jadi dia tak hadir ke sekolah. Aduyai nyer pun. Kut yer pun, takkan nak elak bertengkar smpai 249 hari. Agak2 la pun.

Tapi, bila handle perkara berkenaan "modal insan" ni mmg byk perkara yg kita boleh jumpa walau kengkadang serasa tak percaya. Mungkin ini adalah pengalaman yg dapat dijadikan pengajaran.

Bye!

p/s : I is outstation today. Kedah.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign