Pages

31 July 2013

Edisi Juadah Berbuka : 3rd Week Of Ramadhan

Oke, minggu ketiga ni graph memasak da mula turun.
Huhu.
Biasa arr tu kan. 

Iftar day 15 (Rabu)
Tiada gambar.
Tak sempat.
Sampai rumah dah lambat sgt.
Cuma sempat masak sup ikan merah.
Sayur apa tah. Tak ingat.

Iftar day 16 (Khamis)
Beli saja.
Sbb ada majlis berbuka puasa kat ofis sempena sidang media promosi Aidilfitri.
Bertugas usherette jap. Lps tu nam setgh chow balik.
Sempat la beli kat bazar.
Beli nasi tomato sajork.


Iftar day 17 (Jumaat)
Berbuka di dalam kereta.
Di hway menghala ke Utara.
Haha.
Balik kg.
Jumaat tu Selangor cuti. Mmg agak padat jalan T.Razak.
Tapi boleh plak kami tersilap amik route.
Entah. Bukan tersilap la. Cam nak try.
Skali kau.. ha.. melarat smpai ke hujung tanjung. Grrr.

Iftar day 18 (Sabtu)
Berbuka di kg. Ngan mak leee...
Tapi ada juga pegi bazar Ramadhan kat K.Kangsar.
Macam2 juga beli. Phew.
Kat sana meriah dgn nasik ayam n laksa. Mmg byk btol gerai jual 2 makanan tu.
Iftar day 19 (Ahad)
Smpai dari kg jam 6pm.
Jadi, pegi bazar le kite.
Tiada gambar.

Iftar day 20 (Isnin)
Masak. Simple sgt.
Nasik goreng kampung taruk kangkung (kecik2 atas nasik tu ikan bilis yer. Hihi)
Pastu wat sambal sotong. Sotong kering yg aku beli kat Sabah dulu ada lagi. Buat je sambal, tabur kacang tumbuk. Liatttt plakkk....
Ketupat n rendang pun ada.

Iftar day 21 (Selasa).
"Abang... buke papa john nak?" [[w.app dari bilik taklimat kat Putrajaya.]]
"ok. Kat Fest City"
"Aaaa..."
"Ada nak beli barang kat Times Square la tu"

Jadi, ber Papa John la kitewww... Ini fast food eh? Kira dah langgar pantang lah ni ye... Haha. Fast apa nyer. Kul 6 aku order n bayar terus. Kul 7.30 dah buke tu, still pizza tak smpai. Apacerrr?? Tp menda lain smpai la. Baik aku masak kan. Kul 6 masak, 7.30 tu da ready seme. Lagi fast. Haha. Sebenarnya, ini adalah kategori processed food, which mmg la tak elok makan selalu (giler nak makan selalu pun...skali makan da kompem lebih 50hengget utk 2 orang). Sekali skala takpe. Tapi, pepandai la detox.
Ini adalah pakej berbuka puasa utk 4 orang. Haha. Abis kalo amik asing2 tu, cam dah lagi mahal. Jadi, amik yg ni, pastu tapau. Ada pizza 12", ada cheesestix, ada spegeti, fried rice apa tah - ada cheese atas dia (myDH la makan), pastu soft drink 4. Tp aku tukar air mineral satu. Tak minum air gas tu. No no no... tp kami amik air tin la, jadi 2 lagi bawak balik. Pizza tu pun tapau. Cheese stix pun tapau. Smpai ke sahur makan pizza. Tu pun ada lagi dlm peti ais. Hahahahah.

Oke lah, rasa weekday ni takde dah la masak. Sabtu je lah ada plan nak masak2. Ahad di rumah mertua kot. Isnin beli je lah. Kuasa dah. Selasa? Balik kampung. Hohoho. Balik kg.

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign