Pages

13 January 2016

Mari Telan Sayur

Makan sayur??
Saya memang bukan seorang yg suka makan sayur.
Payahhhh sgt nak makan.
Dulu lagi lah. Skrg ni dah okay lah sket.

Kalau tgk orang makan salad bagai tu lagi lah cam fikir cemna menda tu nampak sedap je orang makan. Tapi, dah makin berumur ni kena lah belajar2 makan.
Sejak2 buat eat clean dulu tu mmg ada try dah makan salad2 bagai ni.
Tapi agak memilih lah.
Kena salad yg siap pack macam ni.

Memang kena brand Genting Garden ni. Yang ni salad dia sedap. Rangup. Tak rasa sayur (pastu kawan aku tanya, cemana plak sayur yg takde rasa sayur. Haha. Itu orang yg memilih sayur cam aku je tahu).
Dia tulis tak perlu basuh dah, tapi aku rasa tak kompiden ja. Harus aku basuh jugak sebelum digaulkan.

Tapi, tak boleh telan camtu ja.
Kena bagai2 kan dia.
Kena campur popcorn chicken atau pun chicken fingers.
Kalau popcorn chicken, cari yang brand ayamas sbb dia mcm kecik ketulan dia tu.
Kalau brand lain gedabak gedabak.
Itu bukan popcorn dah. Itu penumbuk chicken.

Lps tu aku try chicken fingers.
Yang ni best.
Goreng dan kemudian gunting2 kan.
Beli brand marina. Aku guna yg biasa tu. Takyah nak lada hitam sangat. Huhu.

Ha. Gini boleh makan.
Gaul dengan mayonis n sos cili saja.
Tak perlu lah "sos pulau beribu" bagai tu.

Kalau rajin buleh buat tortila wrap.
Tak rajin, makan je ngan roti whole meal.
Suka. 
Eh. Ai bukan eat clean mahupun diet skrg ni. Ini sekadar nak cari alternatif utk makan pagi. Asyik la nasik lemak, mi, roti canai, nasi impit.. bosan oiii...
Buat masa ni nak makan ni je hehari sampai jemu. 
Hihihihi.

3 juta komen

stock salad mmg selalu ada kt umah i. Kalo makan slalu jadikan wrap. balut la cubitan ayam/daging and ngap masuk mulut.

suka style salad2 ni sebab i kurang gemar sayur yg dimasak...(dan maleh nk masak. hahahahha:-P)

eh menarik ni kekDa, sedapnya terasa-rasa sampai tekak ni.
ptt la kekDa muda selalu. tq for sharing kekDa, lebiula...

ST :
Bagus la suka makan salad salad ni.. awet muda :)

CHA :
Aloooh...manade akk jadikan rutin makan ni. Sekali skala lorrr... :D

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign