Pages

28 January 2016

Cliche Belaka

Tetiba cliche'

Haha.
Entah lah. Menyampah btul tgk drama skrg ni.
Samaaaaa je lebih kuranggg.
Kau dah kenapa?


First thing first, drama sekarang ni, mesti nak ada suami isteri dah kawen - pastu wajibbbb ada sorang perempuan gedik gedik ganggu suami.
Mesti lah. Esp kalau drama adaptasi novel.
Mengapakah begitu?
Aku tidak berminat betul buat watak perempuan terhegeh hegeh ni.
Macam merendahkan maruah perempuan je.
Orang dah tak hendak, lagi nak terhegeh2.
Wujud eh perempuan macam tu?

Okay tu satu.
Kalau dulu, asyik musim cerita kawen paksa. Memula tak suka, pastu last last suka jugak. Sekarang pun ada lah. Tapi tak byk dah.
Sekarang dia tukar jadi cerita suami isteri baru kawen - buat aksi sweet sweet.
Yang pasti, mesti nak ada adegan dalam bilik tidur dan atas katil.
Sampai aku macam dah confuse. Eh, td lain cadar dia. Kaler merah. Ni putih plak.
Rupanya tu cerita petang. Ni cerita malam.
Paling byk citer atas katil adalah citer setiap hari pukul 10mlm tu.
Carik lah channel mana satu. 
Tak caya tgk lah. Siang pun tido, malam apatah lagi kan. Atas katil tu bukan lah maksud dia buat bukan bukan pun, tapi nak tunjuk sweet tu mesti kat katil. Tak tahu pasal.

Pastu cliche lagi, mesti nak ada adegan isteri merajuk tak tentu pasal.
Citer petang tu - isteri dia nampak perempuan lain pegang lengan suami dia - dkt depan lif - pastu bleh lak "freeze" sekejap berpegang tu. 
Yang isteri terus lari lari masuk kereta, nangis sok sek sok sek.
Hek ele.
Kau pegi je lah confront. Tanya bebetul. Ni tidak, memendam rasa gitu.
Lepas sok sek nangis tu aku tak tahu apa jadi dah. Sbb terus tukar channel 114. Lagi bagus.
Meluat aih.
Mesti orang kata, dah tak suka, kenapa nak tgk, kenapa nak follow.
Nop! aku tak follow pun. Kadang part2 yg tu lah ter tgk pun.

No hurt feeling utk penggemar drama drama ni.
Aku bukan nak downgrade kan orang tgk drama ni.
Aku pun tgk jugak drama nih. Citer tak masuk akal dan tak logik cam Memori Cinta Suraya tu pun aku tgk juga. Pastu kat 114 pun ada citer  - Kemboja apa ntah tajuknya tu. Aku tgk juga.
Tapi, idak la cam kena tgk, harus tgk. Ada ada lah, tak dpt tgk, takpe (padahal ada gak rekod. Haha).
Tapi citer2 cliche macam sweet - merajuk - nangis - ada ex girlfriend lama gedik2 tu mmg tak kuasa lah.
Memang aku dah jarang tgk citer waktu maghrib tu. Buat masa ni mmg nak elakkan dari tgk. Pastu yg malam punya - tgk lompat lompat je. Kadang tukar channel lain.

Sekarang mmg citer drama semua adaptasi novel eh?
Hurm....

2 juta komen

drama skang dah rope telenovela mexico/indonesia/spanish la... hehehhe... kemain lambat plot cerita... i pon x suka asik2 ada pompuan gedik... and asik2 citer psl org kaya... huhuhuu...

dah lama tak tengok drama2 ni huhu..

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign