Pages

21 October 2016

Beli Barang Di Shopee

Uols penah beli barang di shopee?
Ala, dia cam lazada apa semua tu gak.
Beza nya kita terus deal dgn seller.
Macam lazada tu, walau ada third party (seller), kita akan deal dgn Lazada secara direct.
Aku pun cam baru tahu shopee ni.
Saja tgk tgk.
Macam lagi murah barang dia dari Lazada.
So, try la beli satu barang ni.
Eh. 2 barang sebenarnya.
Tapi different seller lah dedua barang tu.
So, bayar.
Bayar pada shopee.

Tak lama lepas bayar dapat call.
Udah la sebut nama salah. Nama ai blkg nya "zila", bukan "zali" yer.
Nama se-simple itu pun orang selalu salah sebut yer.
Pelik sungguh lah. Belum lagi buh nama berbelit lidah beberapa harkat tu.
Tu sbb ku letak nama dak Rizq simple je. Tak kesah korang nak pronounce as Rizq, Rich (ha, ni best, doa tu bagi dia kaya. Hihi), atau pun Rizqi. 

Okay. Lps aku cakap "bukan..saya bukan nama tu", baru orang tu betulkan.
Dia bagitahu lah dia seller yg aku beli barang dari Shopee tu.
Ohhhh.. barang tu takde pulak.
Dah abis stok. Tapi dia tak sempat nak turunkan barang tu dari Shopee.
Dia kata boleh request untuk refund.
Tapi, dapat refund dalam masa 14 hari.
Hurm.
Last last aku kata carik je lah menda yg sama, harga yg sama, tapi brand lain.
Terpaksa. Padahal aku nak menda tu sbb corak dia je. Walhal kalau brand lain lagi murah kot.
Menyesal giler kejap.
Dah lah.
Leceh je.
Malas dah nak beli barang kat shopee tu.
Terus dgn Lazada je lah.
Yang selama ni takde bad record pun dengan aku.
Okay je semua sampai. Selalu cepat je sampai. Takpe lah mahal beberapa sen dari shopee tu.
Dari jadi camni lagi leceh.

Err. Apa aku beli sebenarnya.
Ni ha.


Haha.
Suka sbb corak dia comel. Biasa aku guna autumnz ja. Tapi nak try ni. Saja la gatai kan. Lepas tu padan muka. Tak dapat juga. Haha.
Menyesal 400x.
Matik la. Memang sindrom mak mak.
Dan entry masih berkaitan lagi.
Nak buat hashtag lagi tak?
Hahaha.

Oklah.
Bye!

2 juta komen

sy pernah redeem free dr blogger blm pernah beli lagi hihi salam kenal

hahaaaa entry berkaitan, buat je kekDa. dah namapun personal blog kan.
padanla kekDa jarang ke bloghijau yg mmg sah2 byk entry berkaitan. ngehehee (gurau je tau, kita tau kekDa sentiasa support kita). syg kekDa ketat2.
kita tak pnh lg beli dgn Lazada, Shoppee ni. Zalora pun baru je belajar membeli, da reti mmg rabaklah poket lepas ni =D adeih!

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign