Pages

3 July 2017

Salam Julai Dan Salam Syawal

Salam Julai!
Da masuk 2nd half of the year.
Apa yang anda dah capati capai sepanjang setgh tahun ini?
Ada?
Takde?
Entah. Malas nak ambik tahu. Lantak situ?

Hehe.
Cepat betul masa berlalu.
Itu cliche'.
Sekejap je dah setgh tahun.
Setgh lagi untuk tahun 2018 menjengah.
Eh. Tahun depan raya 15hb Jun, kan?
Hari Jumaat.
Haha.

Siap dah tahu raya bila dan hari apa.
Eh. Kaler utk next year pun dah ada tau.
Nak kaler coklat plak. Dark choc. Tapi bukan gelap ke hitam.
Coklat yg betul coklat.
Ayah Rizq kata bulan 12 dah beli kain, bulan 1 dah hantar baju. Hiwhiw.

Sepintas lalu, tgk tadi - total entry dalam blog ni 3,500.
Fuh. Tiga Ribu Lima Ratus entry uiiii.
Tapi, ada yg di publish, ada yg masih dalam draft.
3,500 tu dari tahun 2008 tu.
Dari url lama, pastu masuk url baru ni.
Yang baru ni tak ramai reader.
Bagus. Senang nak story2.
Tapi, macam dah takde masa pulak nak story2.

How's ur raya?
Raya mak - biasa biasa aja.
Nanti lah mak buat entry.
Si kapten Rizq crancky woih sepanjang raya.
Sbb panas.
Anak mak is putera lilin wey. Hot is cannot!
Muahaha.
Padahal si kapten ni bukan lah baby yg suka crancky.
Anak mak ni suka sejuk2.
Ye lah. Nanti kita pi beraya kat negara sejuk2 ja.

Sebenarnya mak rindu nak travel.
Masa tgh feeding Rizq kadang teringat tempat2 yg pernah pergi.
Dulu, macam setiap bulan ada keluar.
Sekarang ni.. bukan la sbb ada baby, kiterang tak bleh nak travel. No!
Tapi, macam laju betul masa berjalan.
Tahun ni pergi Cherating je. Bulan Feb.
Lepas tu, macam tak sempat dah nak plan.
Pergi MF, beli voucher Lexis, pun tak sempat lagi nak booking (T____T).
Macam teringin nak pergi pulau2. Redang ke Kapas ke.
Tapi, ayah Rizq kata nati kami nak pergi Kuantan. Kami ada pesta sukan office kat sana.
Lps tu nak pergi PD lagi (Lexis tu).
Lps tu akhir tahun nak pergi Sabah (family trip).
Jadi, mmg tahun ni tak boleh pergi memana dah.
Next year lah.
Rindu nak travel naik flight. Seriyes.
Macam ttiba terfikir best nya gi Perth. Best nya pergi Hongkong.
Okay. Next year try bawa Rizq travel naik flight lah.
Tapi, macam nak bawa di pergi umrah dulu before pergi memana tempat yg jauh.

Hai. Memacam lah.
Okay lah. Saja nak tulis tulis.
See ya.
Selamat hari raya!

p/s : Rizq Iskandar is 13months on 1st July.
Alhamdulillah. Thank u Allah.



1 juta komen:

Selamat Hari Raya KakReen (^_^).. Tahun ni kite raya KL je..hehe.. Send my kiss to baby Rizq

Terima kasih atas komen anda :)

Google+ Followers

INI KISAH PUANSTOBERI Copyright © 2015. Design by MaiGraphicDesign